Sztrájkkészültség a Tüke Busznál

2015. szeptember 2., szerda 06:05

Pécs, 2015. szeptember 2. - Sztrájkkészültség bejelentéséről döntött a Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöksége szeptember elsején - tájékoztatta portálunkat a testület.

A döntést a közleményben Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke az alábbiakkal indokolta: - Az év elején megkezdett bértárgyalások alkalmával a Tüke Busz tulajdonosa, a pécsi önkormányzat július elsejéig kérte türelmünket, addigra ígérték, hogy javaslatot tesznek a béremelésre. A munkabéke megőrzése érdekében, a társaság érdekeire való tekintettel és a Tüke Busszal való jó viszony fenntartásáért természetesen tiszteletben tartottuk a kérést. Azóta azonban eltelt két hónap. A város és a cég vezetése nem tárgyal velünk a kért béremelésről, a javaslatuk pedig változatlanul 0 százalékos bérfejlesztés.

hirdetés

 

Mivel nem csak a kért határidőig, de egészen szeptember elsején délelőttig nem kaptak értékelhető javaslatot a város és a cég vezetésétől, a Tüke Busz nem válaszol, nem tárgyal és erre hajlandóságot sem mutat, az FDSZ elnöksége a délelőtti döntés értelmében sztrájkkészültséget hirdet - közölte a szakszervezeti testület.

 

Az elnökség egyben leszögezte: a továbbiakban is a hatályos törvényeket és a társaság szabályait betartva járnak el.

Kapcsolódó cikkek

pecsi-kesztyu1-400-1437592594.jpgPécs, 2015. július 23. - A korábban egyszerre ötezer embernek is munkát biztosító pécsi kesztyűipar történetét feldolgozó múzeum nyílt szerdán a Széchenyi téren.

Idén a 2015-ös EUROPA CANTAT fesztivál városa, Pécs ad otthont az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat éves közgyűlésének november 8-tól 10-ig. A rendezvényre 120 vendéget várnak 24 országból, akiknek most lehetőségük lesz az összeállított komplex programsorozaton keresztül egy kis ízelítőt kapni a város hangulatából, infrastruktúrájából.

nadasdi-tuzoltok1-1376574689.jpgA Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - a Nádasdi Napok 2013. évi rendezvénysorozathoz kapcsolódóan - első alkalommal rendezi meg a Mecseknádasdi Tűzoltó Napot és Nemzetközi Találkozót, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt.