Szerb ortodox kápolna és kiállítás a Zrínyi utcában

2015. május 3., vasárnap 14:50

Pécs, 2015. május 3. - Új szerb ortodox kápolnát emeltek Pécsett, a két ókeresztény hittérítőről, Szent Andronikoszról és Juniáról elnevezett épületet a szerb ortodox egyház első számú vezetője, Irinej pátriárka szentelte fel.

A Zrínyi Miklós utca 15. szám alatt található kápolna és a hozzá tartozó harangtorony az egyházak helyi értékeinek bemutatását segítő Értékes Pécs program keretében, 90 millió forintból épült fel. A beruházás amellett, hogy jobb feltételeket biztosít a vallásgyakorláshoz, az udvarán álló régi imaházban kiállított regionális egyházmegyei gyűjtemény megnyitásával növeli a város turisztikai vonzerejét.

hirdetés

 

Az eseményen Irinej pátriárka az egyház jelenlétének, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a békés egymás mellett élés, Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig a vallási kultúra erősödésének fontosságát emelte ki.

 

Forrás: MTI, PVF Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

pannonvolan-1370268578.jpg

A Pannon Volán Zrt. (PV) 2012-ben az előző évekhez hasonló, 6,8 milliárd forint árbevétel mellett megduplázta nyereségét, a társaság tavaly 145,8 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, szemben az előző évi 68,1 millió forint profittal - mondta el a vállalat gazdasági igazgatója az MTI-nek pénteken.

Pécs, 2016. április 21. - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata április 19-én  meghirdette 2016. évi pályázatát a pécsi civil szervezetek számára. A pályázattal kapcsolatban fórumot rendeznek, amelyen részletes tájékoztatást és felkészítést kaphatnak az érdeklődő civil szervezetek a pályázattal, annak elkészítésével, a projektek menedzselésével és az elszámolással kapcsolatban.

Társasházakat érintő legfontosabb aktuális kérdéseket vitattak meg a pécsi lakásszövetkezetek, társasházkezelők és a fogyasztóvédelem képviselői a Tettye Forrásház szakmai napján. A december 4-én már második alkalommal megrendezett fórumon nem csupán a társaság tevékenységéről volt szó. A mintegy hetven résztvevő a jogszabályi változásokról és azok hatásáról, vagy a kiemelt témák közt az önkormányzati bérlők tartozásainak kezeléséről is tájékozódhatott.