Százötven fellépőt várnak az idei Rockmaratonra

2014. május 24., szombat 07:00

Pécs, 2014. május 24. - Százötven, köztük tíz külföldi zenekart és 35-40 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a július 7. és 13. között megrendezendő 11. pécsi Rockmaratonra.

Az esemény a korábbi évekhez hasonlóan a Malomvölgyi Arborétumban lesz, ahol hat nap alatt négy színpadon a rock/metál hazai kiválóságai mellett a műfaj több világhírű képviselője is szórakoztatja a közönséget - mondta Varga Zoltán operatív szervező az eseményt beharangozó tegnapi pécsi sajtótájékoztatón. Kiemelte: a Deák Bill Blues Band, a Hobo és Bandája, a Vágtázó Halottkémek, valamint a svéd Sabaton, az Arch Enemy, az angol The Exploited és mások mellett a brazil Sepultura is fellép a baranyai megyeszékhelyen, a Rockmaraton tehetségkutatóján pedig 30 együttes kap lehetőséget a bemutatkozásra.

hirdetés

 

Varga Zoltán kitért arra, hogy a nettó mintegy 50 millió forint költségvetésű fesztivál előkészületei jól haladnak, a belépők árusítása már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, ennek alapján elmondható, hogy a Rockmaraton iránt nemcsak itthonról, hanem külföldről, határon túli magyar területekről is nagy az érdeklődés.

 

Csizi Péter alpolgármester arról szólt, hogy a Rockmaraton sok embert vonzó, üde színfoltja Pécsnek, a kultúra városának, ezért az önkormányzat a komolyzenei rendezvényekhez hasonlóan fontosnak tartja annak támogatását. Elmondta, a város idén 5 millió forinttal segíti a szervezők munkáját. Hangsúlyozta, hogy a Rockmaraton ízig-vérig pécsi fesztivál: a szervezését és a vendégek ellátását is döntően helyi szakemberekkel oldják meg, idén pedig a sört is pécsi cég biztosítja. Varga Zoltán elmondta: egy-egy Rockmaratonon csak sörből több mint 2500 litert fogyaszt el a közönség.

 

A fesztiválról további információk a www.rockmaraton.hu oldalon találhatók.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

utmunkak400-1474744246.jpg

Pécs, 2016. szeptember 25. - Vízhálózati munkák kezdődnek szeptember 26-án a Magyarürögi úton. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei nyomáscsökkentő aknát építenek ki a közműves vízellátó rendszeren, amelynek eredményeként javulni fognak a Völgyi dűlő nyomásviszonyai.

A Pécsi Ítélőtábla tizennégyről tizenegy év fegyházra enyhítette jogerősen annak a nőnek a büntetését, aki agyonütötte újszülöttjét tavaly Pécsett.

Gazdaság- és szolgáltatásfejlesztésre kap 600 millió forintnyi támogatást negyvenegy dél-baranyai szervezet a LEADER-programban. Az erről szóló határozatokat Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Hargitai János baranyai kormánymegbízott adta át Siklóson.