Szállodai szárnnyal bővül a Harkányi Gyógyfürdőkórház

2013. december 1., vasárnap 12:45

rehabilitacios-kozpont-harkany400-1385898313.jpg2014 tavaszára elkészül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház új, szállodai színvonalú épületszárnya. Az uniós beruházás eredményeként a pikkelysömör-betegségek kezelésének új, magas színvonalú hazai és európai központja jön létre.

Több mint hat hónapja folynak azok a kivitelezési munkálatok, melyek eredményeként szállodai színvonalú új szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház. A projekt állásáról, annak várható feladatairól és eredményeiről tájékoztatták a jelenlévőket az elmúlt hét során megtartott sajtónyilvános épületbejáráson.

 

Hegyi Ákos vezető projektmenedzsernek az eseményen elhangzott beszámolójából kiderült, a beruházás legfőbb célja a gyógykezelésekben résztvevők igényeinek a lehető legmagasabb színvonalon történő kielégítése. A munkálatok elkészültével olyan komplex szárnyat vehetnek majd igénybe a páciensek, ahol európai színvonalon, szállodai körülmények között kezelik a pikkelysömört és azok társbetegségeit.

hirdetés

 

Az új épületrészben többek között helyet kap két orvosi rendelő, egy központi váró diszpécserközponttal, hét teljesen akadálymentesített szoba, harmincnyolc kétágyas kórházi szoba, öt iroda, egy irattárral kibővített konferenciaterem, egy százfős étterem nagyobb kapacitású konyhával, valamint személyzeti öltözők is.

 

A lehető leghatékonyabb kezelések biztosítására öt gyógyvizes káddal, két dithranolos és galván kezelővel, fényterápiás helyiséggel, két tornateremmel, valamint négy masszázsrészleggel is ellátják az épület. Az új szárny 2014 tavaszára várható elkészültével egy zöldövezettel körbevett akadálymentes parkolót is átadnak a modern komplexum mellett.

 

A beruházás a „Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem” elnevezésű, DDOP-2.1.1./E-09-2f-2010-0001-es azonosítószámú projekt részeként valósul meg, melynek összértéke mintegy 1,5 milliárd forint.

 

Forrás: Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

legparna-1357646469.jpg

Több éve kerekedik, hízik a történet. A pécsi buszközlekedés kálváriájából csupán azokat a legrendkívülibb mozzanatokat emeltük most ki, amelyek méltán tartanak számot az egész ország csodálkozására.

Pécs, 2014. március 20. -  Az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási program részeként a Magyar Közút felújítja a 66-os főút 2 kilométeres szakaszát. A munkálatok várhatóan egy hónapon keresztül tartanak.

kormanyablak-uranvaros-mti400-1394889324.jpgA járási hivatalok életében egy újabb mérföldkőhöz érkezett Pécs. Elkészült és megnyitották az új járási kormányablakot Uránvárosban, a Szántó Kovács János utca 1. szám alatt. Itt az ügyfelek szinte valamennyi közigazgatást érintő ügyüket egyetlen „ablaknál” el tudják intézni. A Nagy Lajos Király útja 3. alatt ezzel egy időben megszűnik a szolgáltatás - írja a PécsMa.hu hírportál.