SZAKSZ: mégsem lesz sztrájk a jövő héten

2015. március 19., csütörtök 16:45

Pécs, 2015. március 19. - Nem tartja meg a jövő hétre hirdetett, a Baranya, Somogy és Tolna megyét érintő ötnapos sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), miután a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK) ígéretet tett a béremelésre vonatkozó követelése teljesítésére.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke az MTI-nek azt mondta: a cégvezetés ajánlatát a bértárgyalásokon tervezik írásba foglalni. Egyúttal jelezte: ha a munkáltató ígérete nem teljesül, később is készen állnak egy esetleges munkabeszüntetésre.

hirdetés

 

Az érdekvédelmi szervezet kedden közölte, hogy sztrájkot hirdet, mert a DDKK a SZAKSZ által kért 5,2 százalékkal szemben 2,4 százalékos alapbérfejlesztésre tett javaslatot a bértárgyaláson, s ezt nem tudják elfogadni.

 

Ha a sztrájkot megtartották volna, azzal március utolsó hetében a napi több mint ötezer járatból 550 maradt volna ki.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Ötszázezer forintnyi támogatást biztosít a DRB Bank nyolc kiválasztott dél-dunántúli civil szervezet közül annak, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a pénzintézet Facebook-oldalán keresztül. A december 16-ig tartó, háromhetes játékban szavazók között hétfőnként ajándékokat sorsolnak ki.

apollo400-1391618205.jpgAz Apolló hívja Pécset! Új típusú találkozások az Apolló mozi fennmaradása érdekében létrehozott támogatói rendezvénysorozat. A hosszú távra tervezett projekt célja az, hogy felhívja a város, a kultúraszeretők, a döntéshozók figyelmét arra, hogy Pécs egyetlen s utolsó mozija mostantól közös szerepvállalásban tud életben maradni.

teacher-pensions-1110-1357212240.jpg

A város idén először megválasztja az év legjobb osztályfőnökét. A diákok szavazatait a [email protected] e-mail címre várják.