Startol a Szamárfül a Zsolnayban

2013. augusztus 23., péntek 13:00

szamarful-csaladi-fesztival-nyito1-1377244461.jpgTöbb mint hatvan programra várják az érdeklődőket a Zsolnay Örökségkezelő ingyenes nyárbúcsúztató családi fesztiválján, amelyet augusztus 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap rendeznek Pécsen.

A második alkalommal meghirdetett Szamárfül Fesztivál az öthektáros Zsolnay Kulturális Negyedben negyven szabadtéri és zárt helyszínen mintegy száz művész közreműködésével kínál interaktív foglalkozásokat, előadásokat, elsősorban a 0-11 éves korosztálynak és kísérőiknek. A szervezők mintegy hatezer érdeklődőre számítanak.
   

A rendezvény egyik védnöke, Habsburg György mindkét nap jelen lesz családjával a negyedben, ahol a fesztivál háziasszonyának szerepét Szalóki Ági tölti be. A dalszerző és előadóművész családi koncerteket ad, közös daltanuló, gyermekjóga-oktatást és játékos-zenés sétákat is tart.
   

hirdetés

Az egyik legérdekesebb programnak a „Fellőttük a pizsamát” című esti "borzongató bolyongás" ígérkezik, amelynek keretében a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője, Márta István vezeti körbe a gyerekeket és mutatja meg nekik a negyed látogatók elől elzárt titkos helyeit.
   

A fesztiválhoz kapcsolódik a Bóbita Bábszínház Metamorfózis Bábfesztiválja nyolc, részben felnőtteknek szánt darabbal, de ezzel párhuzamosan lesz muzsikás babusforgató, reneszánsz és török birodalmi játszóház, kreatív műhely, csiribiri játszoda, kerámia festöde, Zsolnay manófaktúra, öko-szöszmötölés, dobozváros építés, bohóclakásnéző és vándor vurstli is. Pécsi egyesületek vasút- és repülőmodell-kiállításokkal készülnek, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület állatsimogatót szervez.
   

A Szamárfül fesztivál fontos eseménye lesz Méhes Károly író, újságíró Mindig ez a Kitkat című mesekönyvének bemutatója, az Alma együttes, Bíró Eszter és a Simply English koncertje. A játékos sportok kedvelői slackline, peonza, 3D-karika és gokartversenyeken vehetnek részt, a planetáriumban naponta öt belépődíjas előadást tartanak.
   

A Mecsek Rádióklub adótornyot telepít a Zsolnay-negyedbe, amelynek segítségével megszólal a pécsi Szamárfül Rádió. A fesztiválozók ellátásáról a Boltok utcájában működő üzletek, a negyedben helyi termékeket árusítók, kávézók, kézművesek, étterem és menza gondoskodik.
   

A negyedben ideiglenes véradó állomás működik majd, így a felnőtteknek a szórakozás mellett arra is lesz lehetőségük, hogy beteg kisgyerekeken segítsenek.

 

Forrás: MTI, részletes program és képünk forrása: www.szamarfulfesztival.hu

Kapcsolódó cikkek

lakits-1369754215.jpg

Családi programokkal, nyári kertmozival, zenés sorozattal, és nonprofit szervezeteknek szóló pályázattal várja közönségét a pécsi Lakits Villa irodaház.

Pécs, 2016. január 8. - Az időjárási viszonyok okozta balesetveszély miatt nem lehet látogatni a pécsi parkerdőket. A korlátozás nem vonatkozik a Misina-tető szomszédságában található sí- és szánkópályára - közölte a területeket gondozó Biokom Nfkt.

bonis-bona2013aug-1377773919.jpgNégyszázharminchét szakember között 22 pécsi vehetett át „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” Díjat szerdán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által alapított díjjal azokat a hazai és határon túli pedagógusokat ismerik el erkölcsileg és anyagilag, akik általános iskolákban, középiskolákban, szakiskolákban dolgozva kiemelkedően sokat tesznek a tehetséggondozásért.