St. Martinnal lép fel a Nemzeti Színkottás Zenekar Pécsett

2013. május 28., kedd 18:04

Pécs, 2013. május 28., kedd - St. Martinnal együtt lép fel a Nemzeti Színkottás Zenekar pénteken Pécsen, a Kodály Központba tervezett koncert bevételét a bólyi fogyatékos otthonnak ajánlják fel.

A pécsi önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a népszerű szaxofonművésznek és az értelmileg sérültek által 10 évvel ezelőtt alapított színkottás zenekar 60 tagú társulatának ez az ötödik közös előadása.

 

Az esten felcsendülnek a szaxofonművész saját szerzeményei, de olyan művek is hallhatóak lesznek, mint a Most múlik pontosan vagy a Titanic főcímdala - tették hozzá. A jegyek 3 ezer forintba kerülnek, a koncert teljes bevételével a bólyi Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthonában lakó fiatalok zenei nevelését támogatják.

hirdetés

 

Az előadás a fő eseménye a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületnek a héten Pécsen zajló Közös hang elnevezésű zenei fesztiváljának. A rendezvénysorozat a sérült alkotók megmutatkozását célozza, és alkalmat adnak a pécsieknek a fogyatékkal élők világának megismerésére - olvasható a közleményben.

 

A fesztivál keretében a színkottás zenekar tagjai zenei táborban vesznek részt, hogy egy különleges módszerrel, a színkotta-olvasással tanulják és gyakorolják a zenélést. Mivel az értelmileg sérült emberek számára a megszokott kotta nem értelmezhető, ezért a zenekar kottáiban hét színnel jelölik a hangjegyeket és lehetőség szerint hangszereik húrjait, billentyűit is.

 

A pécsi Árkádban kedden nyílt meg Fábián Gábornak a zsirai fogyatékosok otthona lakóiról készített fotókiállítása, szerdán pedig a színkottás tábor résztvevői "örömzenélést" tartanak a város főterén, a Széchenyi téren.

(mti)

Kapcsolódó cikkek

apak-napja-pecs-1395259694.png

Pécs, 2014. március 19. - A katolikus egyház az apák napját hagyományosan március 19-én, Szent József napján tartja. A legtöbb országban világi ünnepként tartják számon.  A Washington állambeli Crestonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője Amerikában. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét.

Pécs, 2016. július 27. - Hosszas előkészületek után ismét egy új közösségi kezdeményezés látott napvilágot. Két fiatal úgy döntött, hogy a baranyai alkotókban, kézművesekben rejlő értékeket meg kell mutatni a világnak. A Tüke Online Piac alapötletét az adta, hogy számos pécsi, pécs környéki, baranyai alkotóművész, designer, kézműves és úgy egyébként megannyi kreatív művész tesz le valami igazán különlegeset az asztalra, azonban ezt csak kis részben ismerik a nem baranyaiak, vagy a baranyaiak.

keseles-1369306943.jpg

Egy nő meghalt, egy férfi pedig kórházba került, miután egy támadó feltehetően késsel megsebesítette őket csütörtökön Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A gyilkossággal a nő volt férjét - dr. L. Norbert Tamást - gyanúsítják, akit a rendőrség már le is tartóztatott.