Segítség áram- és gázdíj-tartozást felhalmozott családoknak

2013. július 22., hétfő 10:19

csekkek-1374487807.jpgA Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére Pécsen és a hozzá tartozó kistérségi mikroközpontokban elindította a Háló Programot, melynek keretében pályázatot hirdetett áram- és gázdíj-tartozást felhalmozott családok részére.

A program Pécsen kívül még ezeken a településeken érhető el:

 

Görcsöny (Szőke, Regenye, Ócsárd, Baksa, Téseny, Tengeri), Kővágószőlős (Cserkút, Kővágótöttös, Bakonya), Orfű (Abaliget, Kovácsszénája, Husztót), a Pécs-Kertvárosi Egység (Keszü, Gyód, Pellérd, Aranyosgadány), valamint a Pécs-Meszesi Egység (Kozármisleny, Pécsudvard, Egerág, Lothárd, Birján, Szemely, Szemely-Szentkútpuszta, Szőkéd, Kisherend, Áta, Nagykozár, Magyarsarlós, Bogád, Romonya, Ellend).

hirdetés

 

Pályázhatnak azok az E.ON áram- és gázfogyasztók,

  • akik felhalmozott hátraléka 30 000-200 000 forint közötti nagyságrendű;
  • ahol legalább egy kereső van a családban;
  • ahol a család rendelkezik elképzeléssel, tervvel arra nézve, mi módon tudná segítséggel rendezni hátralékát, és ezt követően folyamatosan fizetni energiaszámláit, akár kiadásai átcsoportosításával;
  • akik vállalják, hogy családjuk minél több tagjával részt vesznek családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzésben (a képzés helyszíne: Pécs), illetve a család gazdálkodását átvilágító tanácsadói konzultációban;
  • akik maguk is hozzájárulnak az energiadíj tartozásuk rendezéséhez;
  • akikkel szemben szabálytalan energiavételezés miatt nem indult eljárás.

A pályázat beadási határideje: 2013. augusztus 15.
A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig.

 

További információ:

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. július 23. - A falvak életben tartásának fontosságát hangsúlyozta az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) volt elnöke tegnap Pécsen. Az Európai Unió konzultatív, tanácsadó szerveként működő grémium vezetői tisztségét 2010. és 2013. között betöltő Staffan Nilsson a baranyai megyeszékhelyen zajló nemzetközi tanulmányok nyári egyetem keretében tartott sajtótájékoztatót.

Pécs, 2014. május 14. - Bővíti szolgáltatásait a mohácsi termálfürdő. A jövő év elejéig tartó beruházásra 492 millió forintot költenek - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

surprised-man-reading-letter-1359730489.jpg

Hosszú évek után is gyötörte a baranyai férfi lelkét a sorozatos bliccelés, így megpróbálta jóvátenni régi bűneit. F. Tamás egy levél kíséretében 50000 forintot küldött a Pannon Volánnak, hogy kompenzálja a céget az anyagi veszteségekért.