Csizi Péter saját nyelvén kommunikál Weisz Fannival

2013. március 7., csütörtök 16:28

2013-03-07-csizi-peter-jelnyelvet-tanul-004-1362670949.jpg

Pécs Városa 2012-ben megkapta a Hozzáférhető Város címet, a fogyatékkal élők szervezetei ezzel köszönték meg azt az erőfeszítést, amelyet a város az akadálymentesítés terén végzett. Pécs Város Arca immár 3. éve a siket Weisz Fanni. Csizi Péter, Pécs egyik alpolgármestere most továbblépett: elsajátítja a jelnyelvet. 

"Üdvözlöm Pécs város lakóit" – ez volt az első mondat, amelyet jelnyelven megtanult Pécs alpolgármestere. Csizi Péter az első óra végén elmondta: többek között azért döntötte el, hogy megtanul jelelni, hogy saját nyelvén kommunikálhasson Weisz Fannival, Pécs Város Arcával. Az alpolgármester elmondta: Pécs méltán viseli a Hozzáférhető Város címet, és ezt azzal is szeretné erősíteni, hogy folytatja a kommunikációs korlátok felszámolását.

hirdetés

 

Csizi Péter hangsúlyozta: a jelnyelv is egy idegen nyelv, amit egyre többen sajátítanak el.

Weisz Fanni, Pécs Város Arca elmondta: nagyon büszke arra, hogy Pécsett a fogyatékkal élők is teljes értékű állampolgárok, és a saját nyelvén szólnak hozzá.

 

Csizi Péter és Weisz Fanni a közeljövőben iskolákba látogatnak, ahol a siketek kultúrájáról tartanak rövid tájékoztatót, és a jelnyelvet népszerűsítik.
 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. március 17. - Ezen a héten startol a városi ivóvízhálózatot érintő kiemelt felújítások első üteme. A város hat helyszínén kezdődő munkálatok során több mint 3600 méter hosszan újulnak meg a vezetékek az év első felében. A Tettye Forrásház szakemberei elöregedett, a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vezetékeket, szerelvényeket cserélnek le többek közt a Budai és a Bálicsi városrészben, hosszú időre garantálva több ezer felhasználó stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

Pécs, 2014. május 20. - Külső Védelmi Terv gyakorlatot tartanak május 21-én, szerdán a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló kormányrendelet alapján. Tűz, és füst lepheti majd el a pécsi Állomás utca és a 6-os főút egy részét. Az üzem szirénái is működésbe lépnek majd.

2013. június 20., csütörtök – A pécsi múzeumokat üzemeltető Janus Pannonius Múzeum magasabb vezetői feladatainak ellátására írt ki pályázatot az intézmény fenntartója, a pécsi önkormányzat. Erről a városi közgyűlés csütörtöki ülésén döntöttek a képviselők.