Prémium befektetői klub: közelebb a hozamcél

2016. október 23., vasárnap 07:05

Pécs, 2016. október 23. - A befektetők által reálisan elvárt 3-5%-os hozamcél eléréséhez a mai alacsony kamatkörnyezetben nem kerülhetőek meg a részvénypiacok. Év vége felé közeledve pedig az adókedvezményekről sem lehet megfeledkezni, hiszen akár többszázezer forinttal is növelhető a megtakarítás - hívták fel a szakemberek a befektetők figyelmét a K&H prémium befektetői klub pécsi rendezvényén.

A mérsékelt növekedés miatt a jegybankok világszinten rajta tartják kezüket a piacokon, és folytatják az élénkítést, az alacsony kamatkörnyezet így várhatóan még jó ideig velünk marad.

 

- A befektetők által elvárt 3-5%-os hozam ebben a kamatkörnyezetben ma már kihívást jelent, és nagyon gondosan összeállított portfóliót igényel. A rekord alacsony betéti kamatok és kötvényhozamok mellett nem lehet kockázatvállalás nélkül látványosabb hozamot elérni, így a részvénypiacokon is rajta kell tartani szemünket. A közvetlen részvénykitettséget azonban sok befektető kockázatvállalási hajlandósága nem engedi meg, így számukra védett formában - zártvégű alapok vagy vegyes alapokkal - javasoljuk a portfóliót kiegészíteni - mondta dr. Krizsai János, a K&H Alapkezelő tudásmenedzsment igazgatója a K&H prémium befektetői klub pécsi rendezvényén.

hirdetés

 

Hozamnövelés kockázat nélkül

 

A megfelelően összeállított portfólió mellett az olyan „ajándékhozamokat”, mint a kamatadó és eho-mentesség sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen akár többszázezer forinttal növelhető vele megtakarításunk.

 

- A 2010-től használt tartós befektetési számla (TBSZ), illetve a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) esetében jövőre is fennmarad - befektetési időtávtól függően - az adókedvezmény vagy -mentesség, amivel a 16%-os kamatadó és 6% EHO megspórolható, ami együttesen a hozam 22%-át jelenti. Emellett bizonyos megtakarítási formáknál, így a NYESZ, a nyugdíjbiztosítás, az egészségpénztári befizetések és a magánnyugdíjpénztári befizetések esetében az adókedvezményen felül még 20%-os állami támogatás is igénybe vehető, adójóváírás formájában. Az éves befizetés nagyságától függően maximum 280.000 forint adójóváíráshoz azonban külön nyilatkozni kell, amire minden esetben felhívjuk a befektetők figyelmét, hiszen ezzel kockázatok nélkül tovább növelhető a megtakarítás hozama - mondta a befektetési szakember.

 

khgrafika600-1477138274.jpg

 

Forrás: K&H, további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: trendmonitor.hu

Kapcsolódó cikkek

sarok-ut-terkep400-1437075895.jpgBudapest-Sárok, 2015. július 17. - A Dél-dunántúli Operatív Program részeként, több mint 675 millió forintos támogatásból megvalósult beruházás révén a sároki bekötőút 2,9 kilométeres és az országhatárhoz vezető út egy kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá.

József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában április 11-én. A Költészet Napja alakalmából a ZsÖK NKft. verses játékra is hívja a pécsieket. 

Pécs, 2013. június 5.- Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. az önkormányzattal és az egyetemmel szerdán. Az önkormányzat és a gyár azért szeretné a jövőben szorosabbra fűzni a viszonyt a Pécsi Tudományegyetemmel, hogy a művészeti kar hallgatói egyrészt bemutathassák munkáikat, terveiket a Zsolnaynak, másrészt a manufaktúra fejlesztési koncepciójába illeszkedő alkotások készülhessenek a PTE-n.