Pécsi vasútállomás: január 13-án indul a felújítás

2014. január 12., vasárnap 17:45

vasutallomas-pecs-utcakereso2-1389544773.jpgJanuár 13-án elkezdődnek a pécsi vasútállomás felújítási munkái. Az építés fázisaihoz igazodva változni fognak az utasáramlási útvonalak, ideiglenes helyre kerülnek a jegypénztárak, az utasváró, a mosdók és a tájékoztató berendezések. Néhány hétig a jegypénztár és a váró marad az épületben, de az állomás előtti járdát - a főbejárat előtti szakaszt kivéve - hétfőn lezárják.

Jövő héten elindul a pécsi vasútállomás műemléki felújítása a MÁV Zrt. állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálati fejlesztési programjának keretében. A MÁV az utazók türelmét kéri a felújítással járó átmeneti kényelmetlenségek miatt.

hirdetés

 

A baranyai megyeszékhely pályaudvara az Új Széchenyi Terv KözOP forrásából, az Európai Unió 1,4 milliárd forintos támogatásával nyeri vissza eredeti, méltóságteljes állapotát. A rekonstrukcióról szóló kivitelezői szerződést tavaly novemberben írta alá a MÁV Zrt. a Prím Építő Kft-vel.

 

Bővebben itt olvashat a felújítási munkákról.

 

Forrás: mav.hu, térkép: utcakereso.hu

Kapcsolódó cikkek

Tagadta bűnösségét Keczer László, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. volt vezérigazgatója a pécsi helyi járatú autóbuszok bérlése ügyében a Pécsi Törvényszéken tegnap kezdődött perben.

Pécs, 2013. augusztus 15. - Egy családi vita során késsel sebezte meg magát és férjét a kővágószőlősi iskolaigazgató, ezért több szülő fél attól, hogy a helyi iskolába engedje a gyermekét. Mások jó pedagógusnak tartják az igazgatónőt és kiállnak mellette - írta az Új Dunántúli Napló (ÚDN) csütörtökön.

bv-bovites1-400-1386372046.jpgÚj körletrészekkel jelentősen csökkentették a zsúfoltságot a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A pécsi beruházás az országos bv-parancsnokság idei férőhely-bővítési programjának első állomásaként 86 millió forintból valósult meg. Negyedével, huszonnéggyel nőtt a férőhelyek száma.