Pécsi „tűzoltószilveszter” 2013-2014

2014. január 1., szerda 13:00

Tizenhárom segélyhívás érkezett Szilveszter napján és újév hajnalán a katasztrófavédelem főügyeletére. Az egyikről kiderült, hogy szándékosan megtévesztő jelzés. Az érdemi hívások nyomán hat-hat tűzesetnél és műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltókra a megyében. A pécsi eseteket gyűjtöttük csokorba.

Oltottak:

 

Kora este egy fém szemeteskonténer tartalma égett a Bihari János utcában. A városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

 

A Kacsóh Pongrác utcában egy társasház második emeleti lakásának erkélyén berendezési tárgyak és egy klímaberendezés égett az esti órákban. A bejelentők elmondása szerint pirotechnikai eszközök miatt keletkezett a tűz. A lakók nem tartózkodtak otthon, ezért a pécsi egységek emelőkosárral közelítették meg a lángoló erkélyt. Néhány perc alatt eloltották a tüzet, amely nem terjedt át sem a lakásra, sem pedig a szomszédos erkélyekre. Az anyagi kár azonban jelentős volt és bűncselekmény gyanúja is felmerült, ezért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

hirdetés

 

Hajnali három órakor riasztották a tűzoltókat a Magyarürögi útra, ahol egy családi ház tetőszerkezete és egyik szobája égett. Az egységek négy vízsugárral és létra segítségével fékezték meg a lángokat. Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért tűzvizsgálati eljárás indul. Az ingatlan nem vált lakhatatlanná, de a lakók elhelyezéséről a város önkormányzata gondoskodik.

 

A Rókus sétányon egy tízemeletes épület első emeleti lakásának erkélyén keletkezett tűz szerda hajnalban. Az erkélyen berendezési tárgyak, szekrények, dobozok égtek, és az ablakok, valamint az erkélyajtó is károsodott. A tűzoltók a rendőrséggel közösen csak károkozással tudtak bejutni a lakásba, mert nem nyitottak ajtót. A lakásra a tűz nem terjedt át, ezért a lakók kimenekítésére sem volt szükség. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, de bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálat indul. A térfigyelő kamerák felvételei alapján megállapítható, hogy ebben az esetben is pirotechnikai eszköz miatt keletkezett a tűz.

 

A szerda hajnali órákban ismét egy fém kuka tartalma égett a Bihari János utcában. Újfent a városi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. 

 

Mentettek:

 

A Lánc utcában egy idős hölgy rosszul lett kedden délután, és nem tudott ajtót nyitni. Az egység az ajtó betörte, majd a hölgyet átadták a mentősöknek.

 

A Hungária utcában egy illuminált állapotban lévő fiatalember felmászott egy féltetős épület tetejére szerda hajnalban. A barátai szem elől tévesztették, hívásukra nem reagált, ezért értesítették a tűzoltókat. A férfi az egység kiérkezéséig sértetlenül lejött a tetőről.

 

Forrás és további esetek a megyéből: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Közel 100 dobozt adott át Pécsett a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjainak Páva Zsolt polgármester, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, Weisz Fanni, Pécs Város Arca, Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati nagykövete és Oszoli Dénes önkormányzati képviselő. A cipősdobozba csomagolt ajándékok értéke megközelíti a  300 ezer forintot.  

Pécs, 2016. június 2. - Közműhiba után javítják az útburkolatot június 2-án a Munkácsy Mihály utcában. Egy ivóvízbekötés tört el a Munkácsy utca 15. számnál korábban, a sérült vezetéket kicserélték a Tettye Forrásház szakemberei, csütörtökön pedig az út kezelőjének elvárásai és előírásai szerint új aszfaltréteget kap a terület..

Pécs, 2013. november 27. - Jogerősen bűnösnek mondta ki és egy év próbára bocsátotta Nyőgéri Lajost, az MSZP pécsi szervezetének elnökét a Szekszárdi Járásbíróság, amiért valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsoltról, Pécs fideszes polgármesteréről - adta hírül a PécsMa.hu hírportál.