Pécsi közbiztonság: egyetemistáknak és szüleiknek is sarkalatos pont

2013. szeptember 26., csütörtök 21:00

buli3-1380218662.jpgAz egyetemi fórumokat olvasgatva hamar kiderül, hogy amikor főiskolát vagy egyetemet választanak a fiatalok, nem csak az intézmény hírneve, vagy az oktatás színvonala, hanem az adott város közbiztonsága is fontos kérdésként merül fel. Nem újdonság, hogy ez az a korosztály, akiket biztosan nem a statisztikák érdekelnek, sokkal inkább a barátok, ismerősök, vagy a felsőbb évesek mindennapos tapasztalata és véleménye.

Az egyetem előtt álló, és főként kollégiumot vagy albérletet választott fiatalok szüleit nem kevésbé érdekli ez a kérdés, hiszen minden szülő biztonságban akarja tudni gyerekét, amikor az kisebb-nagyobb időre elhagyni készül a szülői házat.

 

Cél: biztonságban hazaérni

 

Mivel a pezsgő egyetemi élet tele van színes programokkal, és hajnalig elhúzódó bulikkal, a helyi, pécsi egyetemisták szülei sem érezhetik teljes biztonságban időközben felnőtté vált gyerekeiket. Ugyanis egyáltalán nem elég, ha városon belül tudhatják a fiatalokat, a szórakozóhelyekről biztonságban haza is kell érni.

hirdetés

 

A lakosság is tehet a közbiztonság javításáért

 

A bűnmegelőzéshez és a biztonságos éjszakai élet fenntartásához elengedhetetlenek például a térfigyelő kamerák, vagy a járőrök fokozott jelenléte. Természetesen nem állhat minden sarkon egy rendőr, vagy nem lehet minden házon térfigyelő kamera. A jelenlegi eszközök javítása és módszerek hatékonyságának növelése azonban mindenképpen megvalósítható.

 

Ezekhez azonban - nem újdonság - sok pénzre van szükség.

 

A város közbiztonságának javításáért viszont nem csak a rendőrség, hanem a városban élő emberek is tehetnek, hiszen a közbiztonság jó állapota mindannyiunk érdeke.

 

Jótékonysági koncert Pécs közbiztonságáért

 

Az októberben megrendezésre kerülő jótékonysági koncert kiváló lehetőség arra, hogy a lakosok együtt tegyenek a közbiztonságért. A Vidám Szimfonikus Zenekar koncertje színvonalas előadás, értékes időtöltés és nemes cél támogatása is egyben.

 

A Vidám Szimfonikusokról bővebben itt olvashat.

 

A koncert bevétele Pécs Város Közbiztonsági Programjának támogatására kerül felajánlásra.

 

Tegyünk együtt Pécs közbiztonságáért!

 

vsz-koncert2-620-1380216226.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. április 19. - Rendőr- és tűzoltónapot rendez április 25-én, pénteken a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarában és az E78-as épületében.

zrinyi-szoborcsoport400-1473310065.jpg

Szigetvár, 2016. szeptember 8. - Felavatták a Szigetvár 1566-os védőinek tiszteletére emelt szoborcsoportot, nemzeti kegyeleti emlékülést tartottak a „leghősiesebb városban”. A Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 Emlékév szerdai eseményeiről számolunk be.

borton-1357730709.jpg

Elfogtak kedd este Pécsen egy 45 éves férfit, aki ellen hét elfogatóparancs volt érvényben, majd a körözés alatt álló lányát is őrizetbe vették. A férfi már a kecskeméti börtönben van.