PÉCSEXPO: számok, és ami mögöttük van

2014. május 2., péntek 14:00

Pécs, 2014. május 2. - Harminc, kétszáz, kétezer és tízezer - az idén június 5-től 8-ig megrendezendő PÉCSEXPO legfontosabb számai. De mit is takarnak ezek pontosan?

Harmincadik alkalommal gyűlnek össze Pécs és Baranya kisebb-nagyobb cégei, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat a nagyközönségnek és továbbvigyék a város ipari vásárainak hosszú hagyományát.

 

A rendezvény impozáns méreteire jellemző, hogy várhatóan kétszáznál is több kiállító standját tekinthetik meg az érdeklődők. A legnagyobb számban az építőipar képviselteti majd magát. Építőanyagok, épületgépészeti eszközök, burkoló- és szigetelőanyagok, nyílászárók, barkácskellékek széles választékával találkozhatnak majd a vendégek. De természetesen más gazdasági ágak képviselői is részt vesznek a vásáron. Többek között autókereskedések, biztosítók, környezetvédelmi és egészségmegőrzési célú termékek gyártói és forgalmazói, és még sokan mások.

hirdetés

 

A PÉCSEXPO teljes alapterülete mintegy 10 000 m2, ennek nagyságrendileg 80%-át régi, visszatérő kiállítók foglalják el, a fennmaradó 20% pedig az újoncoké. Közel egy kilométert kell majd gyalogolnia annak, aki minden standot felkeresve be akarja járni az egészet. A terület nagy része gazdára lelt már, csak mintegy 420 m2 kiadó azoknak a cégeknek, akik most döntenének a részvétel mellett.

 

Érdekesség, hogy még ez a jelentős alapterület is eltörpül a száz évvel ezelőtti országos kiállítás, az Expo-korszakot megelőző legsikeresebb vásár mellett. Az akkor öt hónapig nyitva tartó monstre rendezvény a mai Szabadság út, a Mártírok útja és a Petőfi utca között terült el, becslések szerint legalább 100 ezer m2-en!

 

A PÉCSEXPO június elején négy napon keresztül, összesen több mint kétezer percig tart nyitva. Ezalatt a várakozások szerint akár 15 ezer ember is megfordulhat az Expo Centerben, ami napi átlagban a századelő fénykorának adatait idézi.

 

További információ: www.pecsexpo.hu

 

Forrás: Expo Szervező Kft.

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. január 30. - Problémamentes jótállási időszak zárult le a Duna projekt DÉDU-1-es projektelemében 2014. december 31-én. A beruházás keretében a területen megvalósult árvízvédelmi fejlesztési munkák - mint a rézsű- és tereprendezés, koronaburkolat kiépítése, illetve felújítása - két éve, 2012. december 31-én fejeződtek be.

szechenyi-ter-mti-soki-tamas400-1414603854.jpgPécs, 2014. október 30. - Még az előző önkormányzati ciklus végén fogadta el a pécsi közgyűlés a város új, a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakra vonatkozó fejlesztési dokumentumait. Az itt rögzített stratégiai irányokat szeptember végén a Zsolnay Negyedben tartott Regionális Településfejlesztési Konferencián ismertette Páva Zsolt polgármester.

Pécs, 2016. február 15. - Több mint 2500 hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak program Baranya megyében márciusban - közölte a megyei kormánymegbízott.