PÉCSEXPO: kacskaringós út a Centerig

2014. május 6., kedd 06:00

Pécs, 2014. május 6. - Manapság a legtöbbünk számára egyértelmű: ha PÉCSEXPO, akkor Expo Center. Sokan emlékezhetnek még arra a tizenöt évre is, amíg a Nevelési Központban volt a vásár. De azt már talán kevesen tudják, milyen kacskaringós utat járt be korábban a kiállítás.

Negyven év alatt közel tucatnyi helyszínen fordultak meg a PÉCSEXPO, korábbi nevén Pécsi Ipari Vásár kiállításai. A legelső, 1968-as eseményt stílszerűen a Köztársaság téren és a környékén található iskolaépületben tartották meg. A helyszínválasztás nem véletlen: a város keleti és nyugati felétől nagyjából azonos távolságra lévő, a távolabbról érkezők számára vonattal, a helyieknek busszal könnyen megközelíthető térség már a Zsolnay Vilmos fémjelezte századelejei nagy országos kiállításnak is otthont adott.

hirdetés

 

A fokozatosan bővülő és terjeszkedő vásár azonban alig egy évtized alatt kinőtte a rendelkezésre álló területet. Ezért előbb a távolabb fekvő iskolákat, majd a frissen elkészült sportcsarnokot is bevonták a szervezők a programokba. A komolyabb költözés azonban így is elodázhatatlan volt: a nyolcvanas évek végére a PÉCSEXPO áttelepült Uránváros szélére, ahol az egykori Úttörőház (a mai Szivárvány Gyermekház) és több környékbeli iskola adott otthont a szép számú kiállítónak.

 

Ezt a széttagoltságot a rendszerváltást követően szüntették meg a rendezők. A PÉCSEXPO név megjelenésével párhuzamosan végre egy helyszínre került a teljes vásár: az érdeklődők minden kiállítót és programot az Apáczai Nevelési Központ falai között találhattak meg.

 

Az azóta eltelt közel negyed évszázad viszont már csak egy változást hozott: 2006-ban rendezték meg az első PÉCSEXPO-t a mai helyén, az Expo Centerben. Természetesen ez az épület ad majd helyet az idei vásárnak is: június 5-8. között több száz kiállító, színes programok és akciók kavalkádja várja az érdeklődőket. Érdemes lesz kilátogatni, hiszen egyedülálló lehetőség kínálkozik testközelből is megismerni a régió cégeinek termékeit, szolgáltatásait, ráadásul a kedvezményes ajánlatok jelentős része csak erre a négy napra szól.

 

További információk: www.pecsexpo.hu

 

Forrás: Expo Szervező Kft.

 

pecsexpo-eddigihelyek-j-0505-01-620-1399348416.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. március 25. - Záloghitelezéssel is foglalkozó, illegálisan működő számítástechnikai üzletet találtak a pénzügyőrök a városban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága kedden az MTI-t.

Pécs, 2014. május 10. - Vasárnap 14 órától a Tettyei romoknál rendezi meg immár negyedszer a Pécsimami Napokat a Pécsimami Közhasznú Egyesület, ötödik alkalommal pedig a Tubes Napot.

Pécs, 2016. december 8. - Ünnepi fények, öröm, nyugalom. Lassan minden adott a karácsonyi készülődés megkezdéséhez. Az Advent beköszöntével már hivatalosan is elkezdődött 2016 karácsonyi időszaka, s ezzel a ’milyen ajándékot adjak a szeretteimnek’ izgalma is lassan eluralkodik az embereken. Azért, hogy az ajándékok beszerzése ne az utolsó pillanatra maradjon, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. idén másodszorra is megrendezi nagysikerű Shopping napját, ezúttal három napon keresztül.