Pécsett sikeres a közfoglalkoztatás-Több mint egymilliárd forint értékű munkát végeztek

2013. augusztus 14., szerda 12:19

Pécs többszázezer négyzetméternyi zöldterületén hetente nyírják a füvet, utakat, járdákat, vízelvezető árkokat tisztítanak, illegális hulladéklerakókat szüntetnek meg, s ez csak néhány a számos feladat közül, amivel a közfoglalkoztatottak hozzájárulnak a város tisztaságához, rendezettségéhez – mondta Csizi Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón. 

Moór Eszter, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke elmondta: a több mint 500 közfoglalkoztatott munkatárs hetente kétszer kitakarítja a buszmegállókat, ez azt jelenti, hogy március óta több mint 15 ezerszer tisztították meg ezeket a területeket. Több mint 71 ezer méternyi utat, járdát csúszásmentesítettek a téli időszakban, csaknem 115 ezer négyzetméternyi területet tisztítottak meg a hótól. Több mint négymillió köbméternyi szemetet szedtek össze, amikor illegális hulladéklerakókat számoltak fel a Basamalom utca, a Páfrány utca és Nagyárpád területén.

hirdetés

 

Emellett a gyermek- és szociális ellátásban is segítettek a közfoglalkoztatottak. A nyugdíjasházban az aulát és a folyosókat is kifestették, lemázolták a radiátorokat. Részt vettek a KRESZ park karbantartásában, segítettek a szabolcsfalui iskola felújítási munkálataiban éppúgy, mint a bölcsődék festés-mázolásában, rendbetették az Árpád Fejedelem Gimnázium futópályáját, lefestették a védőkerítést, játszótereken térbútorokat festettek.

 

A pécsiek a Zsolnay Negyedben, a TÜKE piacon és a kulturális fesztiválokon is találkozhattak a közfoglalkoztatottakkal, sport, ifjúsági és kulturális programok előkészítésében, lebonyolításában vettek részt. Többen közülük az adóügyi osztály adminisztrációs feladataiban is segítettek. Emellett több mint 100 fő önként részt vesz rendszeres véradáson, és az árvízvédelmi utómunkálatokban is részt vettek. A közfoglalkoztatottak 75 és 106 ezer forint közötti bruttó bért kapnak, szakképzettségtől függően.

 

Csizi Péter hangsúlyozta: a feladatok változatossága és a rendkívül hatékony munka bizonyítja a program sikerét, ami nemcsak számokban mérhető, hanem abban is, hogy a folyamatos hasznos tevékenység segít a program résztvevőinek, hogy visszataláljanak a munka világába, érezzék, hogy értékes munkát végeznek. Az alpolgármester elmondta: a közeljövőben a program részeként a közfoglalkoztatottak betonelem-gyártásban is részt vesznek, emellett a graffitiket is eltávolítják a buszokról.
 

Kapcsolódó cikkek

Pénteken kezdődik Pécsett a második Portugieser du Monde, a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléje. Az első napon a közép-európai fajtaversenyt rendezik meg, míg a közönség számára is nyitott kóstolóprogramot és díjátadó ünnepséget április 26-án, szombaton délután tartják Pécsett, a Zsolnay Negyedben.

Pécs, 2015. augusztus 19. - A korábban bejelentett száz mellé újabb száz dolgozót vesz fel a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. - közölte a londoni székhelyű British American Tobacco vállalatcsoport magyarországi leányvállalatának vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

buzanszky2010-dorogifc400-1382276937.jpgHat középiskola csapatai mérkőztek a III. Pécs városi Buzánszky Kupán. A tornán jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is. A Nemzet Sportolója cím viselőjét október 26-án szülővárosában, Dombóváron látják vendégül abból az alkalomból, hogy hetven éve lépett vasúti szolgálatba.