Pécs védelme érdekében megerősítették az együttműködést

2014. augusztus 1., péntek 13:54

misina-mentocsoport-2-1406894378.jpg

Ünnepélyes szerződésaláírásra került sor a pécsi városházán 2014. augusztus 1-jén (pénteken) 10 órakor, amely megállapodásban Pécs MJV képviseletében Dr. Páva Zsolt polgármester, a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM képviseletében Dr. Kiss Tibor igazgató, valamint a Misina Mentőcsoport Egyesület képviseletében Bodor Csaba elnök szoros és aktív együttműködést vállaltak.

Az elmúlt időszakban sajnos egymást érik nyáron a „patakduzzasztó” özönvízszerű esőzések, az orkánerejű szelek, az extrém hőmérséklet, télen pedig az évszakban nem megszokott időjárás, a hosszabb időn át tartó, nagy mennyiségű hó vagy ónos eső. A folyamatos klímaváltozás miatt a korábbi időjárási normák módosulnak, amelyet a jelenlegi városüzemeltetésnek figyelembe kell vennie és alkalmazkodnia kell hozzá. A meglévő, kiépített rendszerek kapacitása, keresztmetszete adott, de szakszerű és alapos karbantartó tevékenységgel a jelenlegi rendszerek is jól működtethetőek. A jelenlegi erőforrások „megtámogatását” és a maximális kapacitáskihasználás mellett esetlegesen bekövetkező természeti káresemények megelőzését, illetve kialakulás esetén a gyors, hatékony elhárítást szolgálja a város, a városüzemeltető és a mentőcsoport között létrejövő szoros együttműködés. Az együttműködés legfontosabb célja a Pécsett élők és a város egészének védelme.

hirdetés

 

Pécs Város Önkormányzata, mint a BIOKOM Nonprofit Kft. 100%-os tulajdonosa, megbízta a városüzemeltető céget a feladataik ellátásával kapcsolatosan felmerülő veszélyhelyzetek, illetve veszéllyel fenyegető helyzetek elhárítása tekintetében is – így a Misina Mentőcsoporttal megkötött együttműködés nagy segítséget jelent majd a BIOKOM számára olyan helyzetekben, amikor a saját erőforrásaik kiegészítésre szorulhatnak.


A Misina Mentőcsoport aktív közreműködést vállalt a városi veszély- és kárelhárításban, a természeti és ipari katasztrófák felszámolásában, a balesetek helyszínén történő segítségnyújtásban, a bajba jutottak kimentésében esetleges katasztrófák során, szükség esetén védő és életmentő módszerekkel a balesetet szenvedett személyek állapotának stabilizálásában, a vagyoni értékek megóvásában, a tűzmegelőzésben és a műszaki-mentésben. A mentőcsoport 30 percen belül a szükséges erőkkel, eszközökkel megkezdi a kivonulást bármely kárhelyszínre.

 

A példaértékű együttműködés során a pécsi önkormányzat, a városüzemeltető cég és a Misina Mentőcsoport 2014. augusztus 1-jétől tehát szorosan és aktívan együttműködik a városüzemeltetéshez kapcsolódóan felmerülő havária események elhárításában, a káresemények minél hatékonyabb felszámolásában – a Pécsiek és Pécs város védelme érdekében!

Kapcsolódó cikkek

a félelemkeltés menete Pécsett

Érthetetlen a városi médiumok reakciója a hétfői tüntetésre. A Bama 1000 főnek minősíti a kb. 500 - nagyrészt Somogyból importált - menetelőt, a Pécsi Stop pedig békés felvonulásról ír. Ezzel szemben a valóság...

2013. június 1., szombat - Rendőrök mentették meg szombaton a baranyai Kozármislenyben annak a kisfiúnak az életét, aki majdnem megfulladt egy gyorskötözőtől - tájékoztatta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

kep-334-1367239850.jpg

Pontosan érkezett. Mosolyogva köszöntött, majd szemügyre vette a tulipánokat. A Tulipécs fesztivál létrehozójával, az ország első cementlap múzeumának tulajdonosával, Simon Wintermanssal beszélgettem. A holland származású férfi közvetlen, sokoldalú, és- mint kiderült-mindenről megvan a véleménye...