Pécs levegője egészségtelen minősítést kapott

2014. január 4., szombat 15:10

Budapest, 2014. január 4. - Egészségtelennek minősítette ma Pécs levegőjét az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).

Az elmúlt napokban többször is veszélyesnek, vagy egészségtelennek minősítette egyes települések levegőjét az OKI a szálló por miatt. Szombaton egy településen, Pécsett érte el a légszennyezettség mértéke az egészségtelen kategóriát.

hirdetés

 

Emellett tizenegy településen, köztük a fővárosban kifogásoltnak minősítették a levegőt.

 

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

 

Forrás: MTI

 

Pécs aktuális levegőegészségügyi helyzetének értékelése az OKI honlapján.

Kapcsolódó cikkek

„Szülővárosába” érkezik  a legértékesebb Zsolnay  váza. A műtárgyat január 8-án mutatják be a Zsolnay Kulturális Negyedben – jelentette be Csizi Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

os-drava-latogatokozpont400-1471021771.jpg

Szentlőrinc, 2016. augusztus 13. - Huszonöt milliárddal támogatja a kormány az Ős-Dráva program megvalósítását - jelentette be Tiffán Zsolt, a projektért felelős miniszteri biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken a szentlőrinci gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatón.

Pécs, 2017. január 6. - Csaknem 600 millió forintos beruházással kétezer négyzetméteres üzemcsarnok épül befektetők számára a Pécsi Ipari Parkban - közölte Csizi Péter, a város fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.