Pécs a legolcsóbb városok közé kerülhet

2015. január 22., csütörtök 17:00

Pécs, 2015. január 22. - Páva Zsolt szerint az általa irányított település hamarosan az öt legolcsóbb magyar nagyváros egyike lesz.

Az elmúlt években jól teljesítettek a városi tulajdonú közszolgáltató cégek, így elérhető, hogy rövid úton belül a baranyai megyeszékhely az öt legolcsóbb nagyváros közé kerüljön - mondta Pécs polgármestere mai sajtótájékoztatóján. Páva Zsolt közölte: az előző ciklus elején a városvezetés azt kérte a szolgáltatóktól, hogy ne emeljék, sőt, ha lehet csökkentsék a közszolgáltatások díját, működjenek hatékonyabban és fejlesszenek.

hirdetés

 

Mindegyik társaság, a közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt., a vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt., a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt., a távhőszolgáltató Pétáv Kft. és a hulladékgazdálkodást végző Biokom Nkft. eleget tett a kérésnek - tette hozzá. Páva Zsolt kiemelte, hogy a cégek mindegyike fejlesztett, miközben összesített adósságállományuk 9 milliárdról 4,5 milliárd forintra csökkent.

 

A Tüke Busz Zrt. a tarifák változatlanul hagyása mellett tette lehetővé az átszállás nélküli buszközlekedést az egymástól távol eső városrészek között, valamint lecserélte 150 járművének egyharmadát. A Tettye Forrásház Zrt. másfél milliárd forintos fejlesztéssel olyan üzemet épített, amely elektromos áramot állít elő szennyvíziszapból - mondta.

 

A polgármester kitért arra, hogy a Biokom több mint tízmilliárd forintból hozta létre az új szelektívhulladék-gyűjtő rendszert, és a Pétáv kft. is több száz millió forintból fejlesztette a városi távhőszolgáltatást.

 

A lakossági elégedettségmérések azt mutatják, hogy egyre javul a pécsi szolgáltatók megítélése - mondta Páva Zsolt. Közölte: 2010-ben még a három legdrágább közszolgáltatást nyújtó város között volt Pécs, ma viszont már a középmezőny alján van. Közölte, hogy a hatékonyság javítása érdekében folyik a cégek további átszervezése.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.

ilan-mor-beszede400-bonyhad-holokauszt-kiallitas-1404370646.jpgBonyhád, 2014., július 3. - A fiataloknak szembe kell nézniük a múlttal, meg kell ismerniük, hogy az antiszemitizmus milyen veszélyeket hordoz magában - mondta Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete tegnap Bonyhádon, a holokauszt 70. évfordulója alkalmából rendezett, a helyi áldozatokra emlékező kiállítás megnyitóján.

Komló, 2015. június 23. - Nagyüzemben zajlanak a felújítások Komló útjain, vízelvezető rendszerein. A napokban készült el a Széchenyi utca teljes szakasza, de több más helyszínen is dolgoznak a városban. A kivitelezést a városgondnokság végzi a helyi közmunkások bevonásával.