"Pécs, a kommunikáció fővárosa"

2014. július 9., szerda 22:07

pr-1404938422.JPG

Véget ért a háromnapos nyári PR Akadémia a PTE Szántó Kovács János utcai épületében. A kezdeményezés elődje az idén 6. éve tartott csíkszeredai nyári PR Egyetem. A hallgatóságból többen fordultak meg mindkét rendezvényen, ki közelebbről, ki messzebbről utazva Pécsre...

Az előadásokat Dr. Sós Péter János nyitotta, a PR jelenlegi helyzetét és kommunikációs kihívásait bemutatva.

 

"Ha Pécs, akkor Ferling PR"

 

A második napon  hallgathattuk meg Ferling József előadását "Csipkerózsika ébredése, avagy szalma a nagyvárosban" címmel.

A PR elméleti alapjaiba is betekintést engedő előadás a Pannon Power számára készített szalma-kampányt mutatta be.

hirdetés

 

Gyakorlati példából a többi, közel húsz előadó esetében sem volt hiány, nem egy kampányt ismerhetett meg a közönség, a témák könnyebb emészthetőségéért pedig a humort sem nélkülőző bemutatók után feltehették kérdeéseiket a hallgatók.

 

A szakmával való találkozás élménye mellett rengeteg tudással gazdagodtak a programon részt vevők.

 

"Van, aki ötéves tervet készített a cégének, és tudja, hogy mit akar! Az előbb hallottam a folyósón..."

 

Személy szerint remekül éreztem magam. Inspiráló előadókkal és előadásokkal találkoztam, a szakma kiválóságai rengeteg aktuális és fontos témát felvonultatva mutatták be: mit is jelent PR-esnek lenni.

 

Az Akadémia egyik célja volt a gyakran felmerülő tévhitek eloszlatása, a félreértelmezett kommunikációs célok közelebb hozása.

A szervezők örömmel tapasztalták a program iránti nagy számú érdeklődést- így portálunkét is.

 

Ami egyértelműen tükröződött a három nap alatt: szenvedély és elhivatottság az előadók részéről, és a szakma határtalan szeretete.

Úgy gondolom, bármilyen pályára lépni így érdemes...

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. január 14. - Az idén is a pécsi erőműbe kerülnek a karácsony után kidobott fenyőfák a baranyai megyeszékhelyen.

mikulasfutas-2013-1386104001.jpgVidám közösségi programra, mikulásjelmezben futásra hív diákokat, családokat, magánszemélyeket a Szemem Fénye Alapítvány. Az indulók jelenlétükkel és részvételi díjuk befizetésével a pécsi Dóri Házat, Magyarország első gyermekhospice házát támogatják.

Pécs, 2014. július 1. - A Lehet Más a Politika sajnálatosnak tartja, hogy jelentős összegű közpénzből bontják le a már negyedszázada lakatlan pécsi magasházat, és arra kéri a városvezetést, hozza nyilvánosságra, eddig mennyit költöttek az épületre az adófizetők pénzéből - mondta Keresztes László Lóránt, a párt helyi önkormányzati képviselője.