Páncéltörő rakétát találtak Pécsváradon

2012. december 19., szerda 18:46

pv-1355940413.jpg

A robbanótestet Pécsváradon, a Kossuth Lajos utcában földmunkálatok közben találták. A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy PG 2 típusú szovjet páncéltörő rakéta került elő.

Útlezárásra nem volt szükség. A helyszín közelében lévő általános iskolát, egy élelmiszerboltot és egy cukrászdát a katasztrófavédelem munkatársai kiürítettek, 320 embert helyeztek el átmenetileg a helyi művelődési házban.

hirdetés

 

A páncéltörő rakétát azóta elszállították a helyszínről, és a kijelölt helyen megsemmisítik - mondta a kommunikációs tiszt.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. május 6. - Manapság a legtöbbünk számára egyértelmű: ha PÉCSEXPO, akkor Expo Center. Sokan emlékezhetnek még arra a tizenöt évre is, amíg a Nevelési Központban volt a vásár. De azt már talán kevesen tudják, milyen kacskaringós utat járt be korábban a kiállítás.

mercedes-busz-pecs400-1384449710.jpgPécs, 2013. november 14. - Új, elsősorban kisgyermekes anyukáknak szánt bérletet vezet be járatain a pécsi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt. a városi közgyűlés mai döntése értelmében.

Több mint kétezer autót ellenőrzött a Közterület-felügyelet 2014. április 24-i akciójában Pécsett. Közterület-felügyelők, parkoló ellenőrök és polgárőrök a védett övezet valamennyi be- és kihajtási pontján 2 órán át megállították az arra haladó autósokat.