Pályázatot írtak ki a Janus Pannonius Múzeum vezetői posztjára

2013. június 20., csütörtök 14:07

2013. június 20., csütörtök – A pécsi múzeumokat üzemeltető Janus Pannonius Múzeum magasabb vezetői feladatainak ellátására írt ki pályázatot az intézmény fenntartója, a pécsi önkormányzat. Erről a városi közgyűlés csütörtöki ülésén döntöttek a képviselők.

Az önkormányzati határozat értelmében a Janus Pannonius Múzeum magasabb vezetői feladatainak öt éven át tartó ellátására beérkező pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kértek fel. Ennek két tagját a fenntartó önkormányzat, egy-egy tagját pedig a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, a reprezentatív szakszervezet és az intézmény Közalkalmazotti Tanácsa delegálja.

hirdetés

 

A kiírás szerint a magasabb vezető beosztás ellátásával csak olyan közalkalmazott bízható meg, aki rendelkezik szakirányú egyetemi végzettséggel és szakképzettséggel, tárgyalásszintű idegennyelv-ismerettel, egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban legalább ötéves szakmai gyakorlatot szerzett, és kiemelkedő szakirányú tudományos tevékenységet végez.

 

A közgyűlés július 1-től a pályázati eljárás eredményes lezárásáig Walterné Müller Judit igazgatóhelyettest bízta meg a Janus Pannonius Múzeum igazgatói teendőinek ellátásával.

 

A pályázatot azért kellett kiírni, mert a múzeum korábbi igazgatóját, Fabényi Júliát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere június 1-jei hatállyal kinevezte a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum élére.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

zrinyi-szoborcsoport400-1473310065.jpg

Szigetvár, 2016. szeptember 8. - Felavatták a Szigetvár 1566-os védőinek tiszteletére emelt szoborcsoportot, nemzeti kegyeleti emlékülést tartottak a „leghősiesebb városban”. A Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 Emlékév szerdai eseményeiről számolunk be.

Pécs, 2014. június 26. - A zavartalan és kiegyensúlyozott ellátás érdekében a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei az év során folyamatosan dolgoznak a vízhálózat korszerűsítésén. Június 16-án a Hársfa úton kezdték meg egy elöregedett öntöttvas gerincvezeték cseréjét.

Pécs, 2016. július 30. - Mintegy háromszázmillió forintból életminőség-javító, szociális fejlesztések indulnak a pécsi belváros keleti részén és a Zsolnay Kulturális Negyed környékén.