Over the Lens: panelvilág Vasarely-látásmóddal

2016. november 5., szombat 07:05

Pécs, 2016. november 5. - A PÉTÁV Kft. és a Breuer Marcell Doktori Iskola szervezésében meghirdetésre került „Over the Lens” fotópályázatra több mint 80 alkotás érkezett be. A kiírók már számos alkalommal működtek együtt olyan nagysikerű pályázatok kapcsán (Kreatív panel, A Legjobb Panel, Gyermekek a panelben) melyek közös célja a házgyári technológiával készült épületekkel kapcsolatban felmerülő előítéletek árnyalása volt.

A pályázatra ezúttal a kiírók olyan fotókat, fotósorozatokat vártak, melyek az említett épületek ábrázolását a pécsi születésű Victor Vasarely által képviselt vizuális gondolkodással, illuzionista látásmóddal ötvözik.

 

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák beküldőinek járó díjakat a kiállítás megnyitójával egybekötött díjátadó keretében Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatója adta át november 3-án.

hirdetés

 

Az eseményt a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulója és Victor Vasarely születésének 110. évfordulója alkalmából, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Építészeti Intézete által szervezett "Let's meet Vasarely" című, nemzetközi hallgatói munkákból összeállított kiállítás megnyitójának keretében rendezték meg.

 

A fődíjat Ruprech Judit Fel című munkája nyerte, második helyezett Komlós Attila Színes televíziók című fotósorozata lett, a harmadik díjat Lehel Anita nyerte Esés című fotójával. Különdíjban részesült Jerszi Gabriella Kollégium, Borbás Renáta Negatív-Pozitív című képe és Biczó Zsolt alkotása.

 

A Let’s meet Vasarely kiállítás a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar aulájában látható (Pécs, Boszorkány utca 2.).

 

A díjazott fotók és a fotópályázatra érkezett pályamunkák a panelkommandó blogon is megtekinthetők.

 

Forrás: PÉTÁV

Kapcsolódó cikkek

dienes2-400-1423687487.jpgPécs, 2015. február 12. - Kevés nagyobb kihívás van a pedagógiában, mint szerethetővé, játékossá tenni a matematika oktatását. Dienes Zoltán erre tette fel az életét, játékai világszerte gyermekek millióinak okoztak örömet a fáradtságot tanulás helyett. Hagyatékába és életébe most matematikatanárok pillanthattak bele a PTE felnőttképzési karán.

Pécs, 2016. szeptember 23. - Ma kezdődik a kreatív ipari ágazatait, valamint a művészeti és formatervezési műhelymunkákat több mint húsz programmal bemutató DesignPécs tíznapos eseménysorozat.

biogazuzem400-1393060663.jpgPécs, 2014. február 22. - Világszerte március 22-én ünneplik a víz világnapját. Az idei „zöldnap” fő témája a víz és az energia kapcsolata, amelyhez igazodva a Tettye Forrásház Zrt. makettépítési pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.