Összefog a katasztrófavédelem és a Pannonpower

2015. február 10., kedd 06:05

katved-ppower2-400-1423543713.jpgPécs, 2015. február 10. - Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet a jövőben közös gyakorlatokat és továbbképzéseket szervez, valamint összehangoltan dolgozik a pécsi erőmű még biztonságosabb üzemeltetése érdekében.

A katasztrófavédelmi szakembereknek kiváló gyakorlópálya, az erőmű szakembereinek pedig hasznosítható tapasztalatok és technikai eszközök egész sora - röviden így összegezhető a katasztrófavédelem megyei igazgatósága és a Pannon Hőerőmű által hétfőn aláírt együttműködési megállapodás. A pécsi hőerőmű a megye egyik legnagyobb és legfontosabb ipari üzeme, ami biztonsági és katasztrófa-elhárítási szempontból is fokozott figyelmet igényel. Ezért mindkét fél számára elsőrangú szempont, hogy mindent megtegyenek a balesetek elkerülésére, de emellett a lehető legjobban felkészüljenek az esetleges haváriák gyors és hatékony elhárítására.

hirdetés

 

A probléma esetén az elsőként beavatkozó katasztrófavédők ezért a jövőben rendszeres lehetőséget kapnak arra, hogy a Pannonpower pécsi erőművének területén gyakorlatozzanak, használva ehhez az erőmű épületeit, tűzvédelmi rendszerét, vagyis mindent, amire egy éles helyzetben szükség lehet. A katasztrófavédelmi szakemberek emellett gyakorlataik során azokat az erőmű által felajánlott eszközöket (tűzoltó-készülékeket, légzőkészülékeket) is használhatják, amelyeket a szavatossági idejük lejárta miatt éles helyzetben már nem szabad alkalmazni.

 

A katasztrófavédők közös szimulációs feladatokat is végrehajtanak a vállalat saját embereivel, hiszen az erőmű üzemi tűzoltóival való hatékony együttműködés mindkét fél számára kulcsfontosságú. Ezeken a gyakorlatokon a katasztrófavédelmi szakemberek olyan, máshogyan meg nem szerezhető helyismeretre és rutinra tehetnek szert, ami nagyban megkönnyíti valós vészhelyzet esetén a döntéshozatalt és a beavatkozást.

 

A gyakorlatozás mellett a felek rendszeresítik tapasztalatcseréiket: a katasztrófavédelem segítséget nyújt a Pannonpower üzemi tűzoltóinak továbbképzésében és a különféle váratlan helyzetekre való felkészítésében. Emellett felajánlják az erőmű részére azokat az eszközöket és védőfelszereléseket, amelyek teljes mértékben használhatóak ugyan, de a jogszabályi kötöttségek miatt mégsem tarthatják már őket állományban. Az üzemi tűzoltóság műszaki színvonalát és reagálóképességét is javító eszközök további garanciákat jelentenek arra, hogy az évtizedek óta jelentős üzemzavar nélkül működő erőmű a jövőben is képes lesz biztonságosan ellátni Pécs városát távhővel és villamos energiával.

 

Forrás: Ferling

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. május 22. - Magyarország első váltócsúszkás rendszerű orgonájával gazdagodott a napokban a pécsi kertvárosi református templom, a hangszert tegnap mutatták meg a sajtó képviselőinek.

pecsi-puspokseg400-civertan-1392748878.jpgPécs, 2014. február 18. - Az ügyész öt évnél valamivel hosszabb, letöltendő, a védő ugyanakkor felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Pécsi Egyházmegye egykori vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken.

szureti-felvonulas-1411844076.jpg

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz! A jól bevált szüreti recept idén is Villányba csábít, hogy a tekergőző pincesorok között találjunk kedvenc borainkra, na és persze egymásra. A szervezők minden eddiginél nagyobb számú borászkiállítót ígérnek október első hétvégéjén, és, hogy a mulatozásnak semmi ne szabjon gátat, gondoltak a közlekedésre is. Íme a programok.