Óriási érdeklődés a pécsi szenior akadémián

2014. szeptember 25., csütörtök 06:00

szenior-megnyito400-1411586686.jpgPécs, 2014. szeptember 25. - Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a pécsi Aktív Időskorért Szenior Akadémia első előadására tegnap délután. A PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának aulája teljesen megtelt tanulni vágyó idősekkel.

A csordultig telt nagyteremben elsőként dr. Páva Zsolt polgármester köszöntötte az időseket. Leszögezte: a kezdeményezés máris óriási siker, és az idősoktatás fontosságát hangsúlyozva biztatta a kart a folytatásra.

 

Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntőjében kiemelte: néhány társadalmi jelenségre oda kell figyelni. Az egyik ilyen, hogy ma jóval tovább élünk, mint 20 éve. Ez azt is jelenti, hogy a nyugdíj után is lehet életcélunk, ez pedig jó hír. Mivel a nyugdíj utáni aktív kor is lehet produktív, a jelenlegi műkedvelő ismeretterjesztésből tovább kell lépni, és valódi képzést, tartalmas időtöltést nyújtani az időseknek.

hirdetés


Dr. Nemeskéri Zsolt, a kar dékánja meghatottan szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, Kecskemét után most második alkalommal vesz részt ilyen eseményen, és jó érzés látni, hogy több mint háromszáz idős ember azért jött el, hogy tanuljon.

 

Az Aktív Időskorért Szenior Akadémia első előadását dr. Bajusz Klára egyetemi docens tartotta az ünnepség után „Tanulni időskorban” címmel.

 

Forrás és fotó: S-Berry, bővebben: Az Aktív Időskorért - Pécsi Szenior Akadémia

 

szenior-megnyito600-1411586748.jpg

Kapcsolódó cikkek

József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában április 11-én. A Költészet Napja alakalmából a ZsÖK NKft. verses játékra is hívja a pécsieket. 

20130214-132238-1360969704.jpgA Zlatko és Vesna Prica Művésztelep Közhasznú Alapítvány 2012. február 14-én Samoborban tartotta munkaértekezletét.

Majs, 2016. március 21. - A hadszíntérkutatás módszereivel, régészek irányítása mellett fémkeresőkkel keresték az 1526-os mohácsi csata központi helyszínét a Baranya megyei Majsnál, ahol szombaton és vasárnap mintegy ezer - többségében az ütközethez köthető - lelet került elő.