Önkéntesek „eresztettek gyökeret” a harkányi játszótéren

2013. október 31., csütörtök 07:00

faultetes-harkany2-1383199736.jpgA harkányiakat és a szabadságukat töltő nyaralókat a közösséghez való tartozás gondolatával várta a Harkányi Turisztikai Desztinációs Menedzsment október utolsó szombatján. A művelődési ház mögötti játszótér parkosításával a céljuk a lakossági szemléletformálás, a környezettudatosság elősegítése volt.

„Árnyékos játszótér, ahol a gyerekek zöld környezetben hintázhatnak, homokozhatnak. Kellemesen árnyas park, ahová jó időben egy izgalmas könyvvel a kézben ki lehet ülni. Puha fű a hársfák árnyékában, ahol a leterített kockás pokrócon jól esik a szabadban elköltött ebéd” - vetítette előre az október 26-i akció szórólapja.

 

A fákat ültető önkéntesek szombaton aztán minden tőlük telhetőt meg is tettek azért, hogy olyan park alakulhasson ki a művelődési ház mögötti játszótéren, ahol helyi és Harkányba látogató családok természetes zöld környezetben élvezhetik a közös játékot, pihenést, kikapcsolódást.

hirdetés

 

„A nyaralók és helyi lakosok segítségével létrejött park megmutatja a közösség összefogásának erejét és a harkányiak nyitottságát és vendégszeretetét.” - mondta megnyitóbeszédében Lévai Miklós, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke. „Az elültetett facsemeték a jövő, a növekedés és az összefogás szimbólumai, kézzel foghatóan pedig egy zöldebb, szebb és kellemesebb környezet megteremtői.”

 

Az eseményen több Harkányban nyaraló vendég is részt vett, akik élő emlékként hazavihetik azt az emléklapot, amely tanúsítja, hogy a város egy kicsi, de tovább élő szelete az ő kezüknek köszönheti életét.              

 

Forrás: Harkányi Turisztikai Egyesület

 

faultetes-harkany1-1383199823.jpg

 

faultetes-harkany3-1383199850.jpg

Kapcsolódó cikkek

ddc-gyarlatogatas-beremend1-400-1449302970.jpgBeremend, 2015. december 6. - A Duna-Dráva Cement Kft. hosszú évtizedek óta figyel a környezettudatos megoldások alkalmazására és a természeti környezet értékeinek megőrzésére. A fenntartható fejlődés elve része a vállalat gondolkodásmódjának, kultúrájának, ezért környezetbarát működésének bemutatására nyílt napot szervezett.

misina-mentocsoport-2-1406894378.jpg

Ünnepélyes szerződésaláírásra került sor a pécsi városházán 2014. augusztus 1-jén (pénteken) 10 órakor, amely megállapodásban Pécs MJV képviseletében Dr. Páva Zsolt polgármester, a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM képviseletében Dr. Kiss Tibor igazgató, valamint a Misina Mentőcsoport Egyesület képviseletében Bodor Csaba elnök szoros és aktív együttműködést vállaltak.

hazassag-hete-2014-400-1391952261.jpgPécs, 2014. február 8. - A családok bővüléséhez és a házasságkötések számának növekedéséhez is hozzájárultak a kormány elmúlt csaknem négy évben tett intézkedései - mondta a sajtó képviselőinek Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a házasság világnapja alkalmából meghirdetett pécsi programsorozat megnyitója előtt.