Olvass mesét, segíts gyógyulni a beteg gyerekeknek!

2013. augusztus 7., szerda 12:30

mesedoktor3-1375871555.jpgFolytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelynek lényege, hogy az önkéntesek meseolvasással könnyítik meg a kórházakban fekvő beteg gyerekek életét. A programot idén kiszélesítették, mostantól bárki jelentkezhet felolvasónak, így még több gyerek részesülhet a mese gyógyító erejében. A 3 éve indult kezdeményezés jóvoltából eddig 37 alkalommal 400 önkéntes olvasott mesét a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek.

„K&H gyógyvarázs programunkkal immár 10 éve támogatjuk a beteg gyerekek felépülését; műszeradományokkal segítjük az orvosokat okos döntéseik meghozatalában, szórakoztató programelemeink pedig örömöt csempésznek a gyerekek kórházban töltött idejébe” - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt 10 év során összesen 257 intézményt juttatunk hozzá több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközhöz, és 140 alkalommal vidítottuk fel különböző szórakoztató műsorokkal a kicsiket.”

 

A K&H gyógyvarázs meseolvasó programeleme 2010-ben indult el. Középiskolások látogattak el a kórházakba, hogy megkönnyítsék a beteg gyerekek napját, hozzájáruljanak gyógyulásukhoz. Az indulás óta a programban 300 iskolás és 100 K&H dolgozó vett részt, akik összesen 37 alkalommal olvastak fel kedvenc könyveikből.

hirdetés

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz mostantól bárki csatlakozhat az ország bármely tájáról. Az egyetlen feltétel, hogy az önkéntes 14 éven felüli legyen. A K&H tehát minden olyan önkéntes jelentkezését várja, aki szeretne örömöt csempészni a beteg gyerekek hétköznapjaiba - legyen az középiskolás diák, segíteni akaró felnőtt, vagy épp jólelkű nagymama.

 

„Tapasztalatunk, hogy a meseolvasás mindenkinek nagy élmény: a gyerekek napját megszépíti, néhány órára elfeledteti velük a fájdalmat, a gondokat. A felolvasót pedig sokáig elkíséri a sok csillogó szempár emléke. Célunk, hogy az önkénteseket, és a beteg gyermekeket ápoló intézményeket összekössük, ezzel segítve, hogy minél több felolvasás megvalósulhasson, minél több gyermek kórházban töltött idejét megkönnyíthessük, gyógyulását elősegíthessük” – fejtette ki Horváth Magyary Nóra. „Szeretnénk, ha a K&H gyógyvarázs égisze alatt minél több ember élné át az önkéntes segítségnyújtás örömét. Ezzel az összefogással is hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy a jelen és jövő társadalmának tagjai teljesebb életet élhessenek.”

 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra jelentkezni internetes felületen keresztül, a http://khgyogyvarazs.hu/ oldalon lehet, ahol az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, de a lista folyamatosan bővül.

 

A Dél-Dunántúlról cikkünk megjelenésekor a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája, a szintén pécsi Dóri Ház, a Szigetvári Kórház és a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vesz részt a mesedoktorok programban.

 

Forrás: K&H gyógyvarázs

Kapcsolódó cikkek

hungary-p-cs-mercedes-busz-1361282376.jpg

A pécsi tömegközlekedés évek óta rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Az egyik legnagyobb problémát a sorra meghibásodó buszok okozzák, miközben a Tüke busz Zrt. vezetősége szerint nincs komolyabb műszaki gond velük. Röviden bemutatjuk az elmúlt pár hónap meghibásodásait.

Pécs, 2014. április 9. - Az országban először a baranyai megyeszékhelyen indítanak jelelő szakkört általános iskolások részére. A délutáni foglalkozásokon a jelnyelv alapjait tanítják meg majd a diákoknak. A kezdeményezéshez Weisz Fanni szépségkirálynő, Pécs egyik nagykövete is a nevét adta.

Pécs, 2016. január 12. - Mától feloldják a kedvezőtlen időjárás következtében kialakult balesetveszély miatt csütörtökön elrendelt látogatási tilalmat a pécsi parkerdőkben - közölte a területeket gondozó Biokom hétfőn az MTI-vel.