Növénykülönlegességek a botanikus kertben

2015. május 16., szombat 07:00

Pécs, 2015. május 16. - Többek között ritka trópusi virágokat, broméliákat, rovarevő növények szemlélhetnek meg, emellett harminc termelő portékáiból is válogathatnak a látogatók a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjében a ma nyíló kilencedik dísznövény-kiállításon.

Mint arról a PTE közleményben tájékoztatta az MTI-t, a virágok mellett trópusi és mediterrán gyümölcsfákat, vízinövényeket, örökzöldeket is meg lehet szemlélni. Azoknak, akik otthonukba is vinnének a ritka fajtákból, harminc kertészet álla a rendelkezésére.

hirdetés

 

A kertészeti kiállítás és vásár egyik újdonsága, hogy a botanikus kertben megújultak a kavicsos, sziklakertek, egy európai uniós pályázatnak köszönhetően közel ezerféle új növény került ki az egyes tematikus gyűjteményekben.

 

Az orchidea-kollekció például több mint százféle új egyeddel gazdagodott, de bővültek a rovaremésztő és az üvegházi növények gyűjteménye is. Az intézmény felhívta a figyelmet arra is, hogy a kert fenyvesében nyolc fajtából álló rododendron-bemutatót alakítottak ki. A növények éppen ezekben a napokban virítanak hatalmas virágaikkal.

 

A rendezvényre szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között lehet ellátogatni.

 

Forrás: MTI, bővebben: botanikuskert.pte.hu

Kapcsolódó cikkek

pentek-laszlo-mti-1377718200.jpgPécs, 2013. augusztus 28. - Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla szerdán Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának büntetését. Az első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Péntek Lászlót a táblabíróság jogerősen is életfogytiglanra ítélte, de azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

pecsi-onkormanyzat-alakulo-ules400-1416003979.jpgPécs, 2014. november 15. - Az önkormányzat csütörtöki ülésén eredménytelennek nyilvánította a 25 éve üresen álló Magasház bontására vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az érvényes ajánlatot tevőkkel hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kezdeményeznek.

Pécs, 2016. április 23. - Újabb ingyenes vezetett séta indul most szombaton és vasárnap délután Pécsen. Ezúttal az Alliance Francaise és az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében, amelynek keretében a Pécs hangjain keresztül ismerkedhetünk meg a várossal.