A nevelőszülőségről néhány szóban

2014. február 27., csütörtök 13:21

admin-pre-csalad-1386836452-1393504708.jpgBaranya megyében több mint 800 gyermek nélkülözi vér szerinti családjuk gondoskodását.

Ezt a szülői gondoskodást, a legtöbb gyermek esetében nevelőszülők pótolják. Sajnálatos tény, hogy miközben hazánkban a gyermekszületések száma csökken, arányaiban egyre több gyermek számára kell valamilyen formában családpótló ellátást biztosítani.

 

Az „intézeti” nevelés elkerülése, az érintett gyermekekről történő legmegfelelőbb gondoskodás érdekében több nevelőszülőre van szükség

hirdetés

.

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ ennek érdekében olyan családokat keres, amelyek elhívatottak és alkalmasak szeretetüket átadni, és a rászoruló gyermekekkel családjukat megosztani. E feladatra vállalkozó családoknak foglalkoztatási jogviszonyt, képzést, szakmai támogatást, továbbá a gyermekek ellátásához anyagi juttatásokat és korlátozott mértékben nevelőszülői ház működtetése formájában, akár ingyenes ingatlanhasználatot is biztosítunk.

 

Feltételek: a jelentkező személyisége, egészségi állapota és környezete alapján alkalmas legyen a gyermekekről történő megfelelő gondoskodásra.  A feltételek meglététének elbírálása a jogszabályok, továbbá a Gyermekvédelmi Központ szakmai protokollja alapján történik.

 
Jelentkezni és a bővebb részletekről érdeklődni:
Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ 7626 Pécs, Egyetem u. 2.

 

Kapcsolódó cikkek

Villányi városmarketing három lépésben - Egy asztalhoz ültek a legfontosabb szereplők

Villány, a baranyai kisváros vendégcsalogató ereje a vörösbornak köszönhetően szinte páratlan. A legutóbbi Vörösbor Fesztiválon is tizenötezer vendég élvezte a helyi ízeket és a kiváló műsorokat.

Pécs, 2014. március 31. - Korszerűsítették a termálfürdőhöz tartozó szállodát Komló-Sikondán, a komplexum több hónap szünet után a múlt héten újranyitott Ambient Hotel & AromaSpa néven - derül ki a szálloda által kiadott közleményből.

rendorseg2-1373394384.jpg

Kék hírek Pécsről, július 8-9.: késsel szerzett mobil egy buszfordulóban; a férj is beszállt az üldözésbe a bölcsinél; 13 macska és 2 kutya egy Corvin utcai lakásban; június végi kerékpáros baleset szemtanúit keresik.