Nem lehet látogatni a pécsi parkerdőket

2016. január 8., péntek 06:00

Pécs, 2016. január 8. - Az időjárási viszonyok okozta balesetveszély miatt nem lehet látogatni a pécsi parkerdőket. A korlátozás nem vonatkozik a Misina-tető szomszédságában található sí- és szánkópályára - közölte a területeket gondozó Biokom Nfkt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a mecseki és a malomvölgyi parkerdő területein a turistautakat és erdei műtárgyakat jég, illetve hó borítja, a fák ágaira fagyott csapadék rakódott, a hidak, átereszek csúszóssá váltak.

hirdetés

 

A lezárást a jegesedés megszűnéséig tartja fenn a Biokom Nkft.

 

A Mecsekerdő Zrt. az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy egyelőre nem vezet be hasonló korlátozást a Mecsek turistaútjain. A társaság ugyanakkor felhívta a figyelmet a megfelelő túraútvonal és -felszerelés megválasztásának fontosságára.

 

Forrás: MTI, bővebben: www.biokom.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 4. - Október végén lemond tisztségéről Girán János (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere - tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata hétfőn az MTI-t.

Budapest-Pécs, 2015. június 8. - Tudásmegosztás terén működnek együtt az állami iskolák: a pályázaton kiválasztott Mentoráló intézmények saját, mintaértékű pedagógiai módszereiket osztják meg a többi oktatási intézménnyel, segítve azok oktató-nevelő munkáját. Az ország több száz iskoláját bevonó programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a „Köznevelés az iskolában” projekt keretében indította el. Baranya megyében huszonegy intézmény módszertani modelljeit érhetik el az érdeklődő iskolák.

pecsi-szekesegyhaz-fortepan-hu-1934-400-1466528122.jpg

Pécs, 2016. június 22. - Udvardy György pécsi megyéspüspök által celebrált szentmisével ünneplik a mai napon a pécsi székesegyház felszentelésének 125. évfordulóját. A baranyai megyeszékhely emblematikus épülete 1891-ben nyerte el jelenlegi alakját - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.