Negyvenöt DDC-ösztöndíjas vette át oklevelét Siklóson

2013. november 13., szerda 06:00

ddc-palyazat1-1384292704.jpgA beremendi cementgyárat működtető vállalat alapítványa, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány immár negyedik éve, évi 3 millió forinttal támogat olyan Beremend környéki diákokat, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő teljesítményükkel bizonyítottak már más területeken is.

Az idei évben a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagytermében rendezett ünnepségen 37 általános- és 8 középiskolás diák vehette át oklevelét a DDC vezetőitől és a kuratórium tagjaitól.

 

Sövér Ferenc, a Duna-Dráva Cement Kft. gazdasági vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: „Vállalatunk jelentős sikernek értékeli azt, hogy immár negyedik éve ösztöndíjjal támogathatja a beremendi cementgyár környezetében élő fiatalokat. Úgy gondoljuk, hogy a gazdasági nehézségek idején is segítséget kell nyújtanunk azoknak a közösségeknek, amelyekhez vállalatunk hagyományosan kötődik. A tehetségek támogatásával segíteni szeretnénk, hogy Beremend és környéke kiváló szakemberekkel, művészekkel, sportolókkal gazdagodjon a jövőben, ez pedig hozzájárulhasson a régió fejlődéséhez és sikereihez.”

hirdetés

 

Az eseményen a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány részéről Bászler Mária, a kuratórium vezetője köszöntötte a díjazottakat. Az okleveleket Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója adta át.

 

A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. A nyertes pályázók közül többen jeleskednek tanulmányi, sport versenyeken, de sokan szerepeltek kitűnő eredménnyel különböző tánc- és képzőművészeti versenyeken. Több olyan díjazott is van, aki regényírásban vagy éppen színjátszásban bizonyult kiemelkedően tehetségesnek.

 

A vállalat honlapján közzétett kiírásnak megfelelően október 15-ig nyújthatták be pályázatukat a Beremenden és vonzáskörzetében (Alsószentmárton, Egyházasharaszti, Harkány, Magyarbóly, Nagyharsány, Siklós és Villány) működő általános és középiskolákból azok a legalább 7. osztályos tanulók, akik különböző területeken elért eredményeikkel, tehetségükkel, kitűnnek társaik közül, emellett pedig az elmúlt tanévet legalább 4,5-ös tanulmányi eredménnyel zárták. Az általános iskolások számára havi 6 000, a középiskolás diákoknak pedig 8 000 forintos ösztöndíjat folyósít a vállalat 10 hónapon keresztül. Az Alapítvány az elbírálás során a diákokat tanító pedagógusok szakértelmére is támaszkodott, így a díjazottak eredményeiről, ígéretes fejlődéséről, a tanárok által készített írásbeli jellemzést is figyelembe vette munkája során a kuratórium.

 

A rendezvényre a díjazott diákok legtöbbjét szüleik kísérték el, de sok büszke osztályfőnök és tanár, illetve néhány iskolaigazgató is részt vett az ünnepélyes átadón.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

 

ddc-palyazat4-1384292839.jpg

Kapcsolódó cikkek

pecs-negytornyu-templom-1355135717.jpgVádat emelt a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, különösen nagy vagyoni hátrány okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése miatt a Somogy Megyei Főügyészség.

szureti-felvonulas-1411844076.jpg

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz! A jól bevált szüreti recept idén is Villányba csábít, hogy a tekergőző pincesorok között találjunk kedvenc borainkra, na és persze egymásra. A szervezők minden eddiginél nagyobb számú borászkiállítót ígérnek október első hétvégéjén, és, hogy a mulatozásnak semmi ne szabjon gátat, gondoltak a közlekedésre is. Íme a programok.

2013.03.29. péntek- A húsvéti ünnepek időszakában, valamint az azt megelőző napokon országos szintű fokozott közúti ellenőrzésekre kerül sor. A cél: az ittas állapotban történő járművezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.