Negyvenhét tehetséges diák vehette át oklevelét

2014. december 2., kedd 06:05

ddc-tehetseg7-400-1417495994.jpgBeremend-Siklós, 2014. december 2. - A beremendi cementgyárat működtető vállalat alapítványa, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány, immár ötödik éve, összesen évi 3 millió forinttal támogat olyan Beremend környéki diákokat, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő teljesítményükkel bizonyítottak már más területeken is.

A Duna-Dráva Cement Kft. 2014-ben is kiemelt figyelmet fordít a tehetséges fiatalok támogatására. A pályázatot elnyert diákok kiemelkedő tehetséget mutatnak egy-egy területen, és a tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. A díjazottakat a sportversenyeken, zenei téren, és tanulmányi versenyeken mutatott kiemelkedő eredményeik segítették hozzá az ösztöndíj elnyeréséhez, ami 10 hónapon át, az általános iskolásoknak havonta 6 000, a középiskolásoknak pedig 8 000 Ft támogatást jelent a 2014/2015-ös tanévben.

 

Idén a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont nagytermében rendezett ünnepségen 38 általános és 9 középiskolás diák vehette át oklevelét a DDC vezetőitől és a kuratórium tagjaitól.

hirdetés

 

Az eseményen az Alapító részéről Sövér Ferenc, a DDC gazdasági vezérigazgatója, a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány részéről Szujkó Margit kurátor köszöntötték a díjazottakat. Sövér Ferenc köszöntőjében kiemelte: „Komoly siker számunkra, hogy immár tízedik éve működtetjük alapítványunkat. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik a felkészítés, a pályázatok benyújtása, elbírálása során a kezdeményezésünk mellé álltak. Úgy gondoljuk, hogy jó ügyet szolgálunk, és ezt szándékozzuk tenni a jövőben is.” Az okleveleket Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója adta át.

 

ddc-tehetseg3-600-1417496102.jpg

 

A pályázat nyertes tanulói az idei tanév során részesülnek az ösztöndíjban, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. A nyertes pályázók közül többen a sport terén jeleskednek, más díjazottak zenei téren teljesítenek kiemelkedően, többen pedig tanulmányi versenyeken elért kimagasló eredményeikkel nyerték el a kuratórium támogatását.

 

A vállalat honlapján közzétett kiírásnak megfelelően, 2014. október 3-ig nyújthatták be pályázatukat azon Beremenden és vonzáskörzetében (Alsószentmárton, Egyházasharaszti, Harkány, Magyarbóly, Nagyharsány, Siklós és Villány) működő általános és középiskolák legalább 7. osztályos tanulói, akik az elmúlt tanévet legalább 4,5-ös tanulmányi eredménnyel zárták, és emellett tehetségükkel, illetve elért eredményeikkel kitűnnek társaik közül. Az Alapítvány az elbírálás során a diákokat tanító pedagógusok szakértelmére is támaszkodott, így a díjazottak eredményeiről, ígéretes fejlődéséről, a tanárok által készített írásbeli jellemzést is figyelembe vette munkája során a kuratórium.

 

A rendezvényt a díjazottak részéről bemutatott zenei műsor és képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás kísérte.

 

Forrás és fotók: Duna-Dráva Cement

Kapcsolódó cikkek

pava-zsolt-3-1366141845.JPG

Környezetbarát tisztítószerrel mosta le Páva Zsolt polgármester Hunyadi János lovas szobráról az időjárás és a madarak okozta viszontagságok nyomait. Emelő szerkezet segítségével érte el a hadvezért a városvezető. 

Pécs, 2015. szeptember 30. - Szabolcsfaluban folytatja tisztítási programját a Tettye Forrásház. A szolgáltató az év végéig átmossa a településrész nagyobb gyűjtővezetékeit a csatornahálózaton, hogy megelőzze a szennyvízdugulásokat és az átemelő-meghibásodásokat. A szakemberek hétfőtől szombatig utcáról utcára járnak speciális járművükkel - összesen 9500 méternyi csövet tisztítanak meg a nagynyomású csatornamosóval.

svabszepseg2011a-1376908290.jpgIdén ősszel már a hetedik Országos Sváb Szépségversenynek ad otthont a Baranya megyei Szederkény. A szeptember 21-i megmérettetésre szeptember 9-éig várják a jelentkezéseket - derül ki a szederkeny.hu oldalról.