Négy éves a Tettye Forrásház, a pécsiek vízszolgáltatója

2013. október 11., péntek 10:56

Igazi sikertörténet a Tettye Forrásház – fogalmazott Páva Zsolt. Pécs polgármestere abból az apropóból tartott sajtótájékoztatót, hogy értékelje a cég 4 éves eredményeit.

Pécs polgármestere szerint bár nagyon fontosak egy önkormányzati cég gazdasági mutatói, pénzügyi eredményei, legalább ennyire fontos számára, hogy a pécsiek mennyire elégedettek a nekik nyújtott szolgáltatásokkal, illetve az adott társasággal.

- Az elején voltak nehézségek a számlázás körül, amely ugyan nem a cég hibája volt, hiszen a Pécsi Vízmű menedzsmentje nem volt hajlandó átadni az adatbázist, ezért a semmiből kellett újat csinálni, de ez a probléma is megoldódott – magyarázta Páva Zsolt.

A cég idén máriustól 243 ezer számlát bocsát ki rendszeresen, ebből pedig mindössze 67 darab jogos panasz volt az ügyfélszolgálat adatai alapján. Ez a számlák mindössze 0,02 százaléka.

hirdetés

2013 márciusától a társaság a társasházi lakók számára pozitív változásként nem számlázza ki a főmérő-mellékmérők közti mérési különbözetet, ha mindenhol van hitelesített vízóra. A tervezett határidőt tartva, március végén minden érintett esetében lezárult a tavalyi mellékvízmérő-cserékkel kapcsolatos díjjóváírás, a Tettye az országban egyedüliként több mint 13 ezer mérőre adott utólagos engedményt egy évközben életbe lépett jogszabályváltozás miatt.

- Fontos a Tettye társadalmi szerepvállalása is, hiszen támogatja a pécsiek közösségét. Összesen 200 művészeti, kulturális és sporteseményt támogatott a cég, emellett szinte az összes nagyobb városi eseményen, fesztiválon, civil programon képviseltette magát a társaság – mondta a polgármester.

Páva Zsolt hangsúlyozta, több olyan hosszú távú fejlesztés indult el vagy ért be az idei évben, amely hosszú időre biztosítja a szolgáltatások magas színvonalát, folyamatosságát, biztonságát.

- 1984-es megépítése óta a legnagyobb technológiai fejlesztés valósult meg idén a pécsi szennyvíztelepen. Jelenleg a 100 millió forintos beruházás próbaüzeme zajlik. Több éves hiányt pótolva ezekben a hetekben indult el a pécsi biomű építése is, a 2,1 milliárd forint értékű beruházással a város nemcsak a megújuló energiaforrások arányának növelésére kitűzött uniós és nemzeti cél teljesítésében vállal részt, de a helyi szennyvíztisztítási technológiát is korszerűsíti – magyarázza Páva Zsolt.

A Tettye Forrásház mindezek mellett az egész város területét lefedő, átfogó műszaki ellenőrzési programot indított idén márciusban a vízellátás biztonságának további javítására. A saját vállalású négy éves projekt egyes területeken akár évtizedes elmaradásokat pótol be, a szakemberek négy év alatt tüzetesen, lényegében méterről méterre átvizsgálják a közterületi vízhálózatot.
- Annak érdekében, hogy Pécs város rendszere megőrizze értékét, a napi javítás és karbantartás mellett az elmúlt négy évben összesen 2,6 milliárd forint értékű korszerűsítést végzett el a szolgáltató a víziközmű-létesítményeken. Az elkövetkező évre is jut a munkálatokból: egy milliárd forint áll rendelkezésre a 2014-es felújításokra – jelentette ki a polgármester.

Páva Zsolt szerint különösen fontos eredmény az, hogy összességében a Tettye Forrásház megalakításával, illetve azzal, hogy Pécs visszaszerezte a vízszolgáltatóját, valamivel több, mint 3 milliárd forint maradhatott a pécsiek pénztárcájában 2010 óta. Ez ugyanis az a különbözet, amit a Suez díjképlete alapján vízdíjban kellett volna befizetnie a pécsieknek, ha marad a Pécsi Vízmű.

Kapcsolódó cikkek

dinnye400-1403214991.jpgCsányoszró, 2014. június 20. - A tavalyinál több kiváló minőségű magyar dinnye kerül a kereskedőkhöz július első hetétől - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke. Hozzátette, a termelők azt kérték a nagy áruházláncok képviselőitől, hogy július elejétől már ne rendeljenek importot, és ne akciózással kezdjék a magyar dinnye forgalmazását.

Társasházakat érintő legfontosabb aktuális kérdéseket vitattak meg a pécsi lakásszövetkezetek, társasházkezelők és a fogyasztóvédelem képviselői a Tettye Forrásház szakmai napján. A december 4-én már második alkalommal megrendezett fórumon nem csupán a társaság tevékenységéről volt szó. A mintegy hetven résztvevő a jogszabályi változásokról és azok hatásáról, vagy a kiemelt témák közt az önkormányzati bérlők tartozásainak kezeléséről is tájékozódhatott.

pfz-matias-alairas400-1385650753.jpgA 2013/2014-es évadtól esélyegyenlőségi referenst foglalkoztat a Pannon Filharmonikusok annak érdekében, hogy komolyzenei koncertjeivel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat is elérje. Emellett a zenekar többrétű együttműködésbe kezdett Pécs futballcsapatával, a PMFC-MATIAS-szal, melynek keretében segíti a klubot a nők elleni erőszak ellen szót emelő, figyelemfelhívó kampányában, illetve abban a törekvésben, hogy a kulturált focimeccs-látogatás lehetőségét a köztudatban elültesse és megerősítse.