Négy és fél perc alatt fogyott el a 65 ezer jegy a Rolling Stones-koncertre

2013. április 6., szombat 09:26

 London, 2013. április 6., szombat  - Négy és fél perc alatt fogyott el a 65 ezer belépő a Rolling Stones nyári londoni koncertjére.

A veterán rockerek július 6-án lépnek fel a Hyde Parkban. Az együttes 44 év után tér vissza a London közepén terpeszkedő városnyi parkba. A banda 1969 júliusában - két nappal az alapító tag Brian Jones halála után - ma már rocktörténeti eseményként számon tartott koncertet tartott ugyanitt, akkor 250 ezres közönség előtt - és ingyen.
Az idei fellépésre azonban 95 és 300 font (34 ezer és 110 ezer forint) közötti árakon hirdették meg a jegyeket. A rajongók mindazonáltal nem törődtek semmivel, hanem az árusítás pénteki megkezdése után pillanatok alatt szétkapkodták a belépőket.
Az AEG promóciós cég illetékes igazgatója, Rob Hallett elmondta London esti lapjának, az Evening Standardnek: csak azért nem fogytak el négy és fél percnél is hamarabb a jegyek, mert időbe telt, mire a vásárlók beírták hitelkártyáik számát az online értékesítési portál megfelelő rubrikájába.
Jól jártak a legnagyobb brit hitelkártya-kibocsátó, a bulit szponzoráló Barclaycard gyorsan kapcsoló - és éppen számítógépüknél ülő - ügyfelei, őket ugyanis a cég már egy nappal korábban email-üzenetben értesítette, hogy még a nagy pénteki roham előtt megvehetik belépőjüket.
Mindemellett az AEG a Westminster városnegyedben élőknek is elővásárlási jogot biztosított egy kontingensnyi jegy erejéig, engesztelő gesztusként, az előkelő kerület lakói ugyanis sokszor panaszkodnak a Hyde Park nyári koncertprogramja okozta gyakori felfordulás és zaj miatt.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

hulladekgyujto-autok-kokeny400-1406238414.jpgPécs, 2014. július 25. - Folyamatosan térnek át Pécsen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre - mondta a baranyai megyeszékhely polgármestere tegnap, amikor átadtak 57 új hulladékszállító járművet a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében.

leveltar400-1393527815.jpgA Magyar Nemzeti Levéltár tavaly zárt le egy európai uniós projektet, melynek célja, hogy a közigazgatásban keletkező elektronikus iratokat is fel tudják dolgozni. A 43 millió forintos költségvetés lehetővé tette a megyei levéltár kutatótermének felújítását, új szerver és digitális vitrinek beüzemelését. Ezek segítségével jobban ki tudják szolgálni főként a diákok, de minden érdeklődő igényeit.

holokauszt-emlekmu-bonyhad400-fekete-1404213707.jpgBonyhád-Pécs, 2014. július 1. - Mivel az első pécsi zsidók Bonyhádról és a környékbeli Tolna megyei falvakból érkeztek Mecsekaljára, a 19. század első felében a pécsi zsidó közösség némi túlzással mint a tolnai zsidók „fiókhitközsége” is felfogható - írja a pecsizsidosag.wordpress.hu oldal.