Nagy sikert hozott az első Hangulatsziget fesztivál, jövőre jön a folytatás

2013. július 31., szerda 12:07

p7180006-1375267319.JPG

Eufórikus hétvégével zárult az első Hangulatsziget fesztivál, amely utolsó  péntekjén a neves magyar zenészekből álló Négy Muskétás aratott óriási sikert a pécsi belvárosban, majd egy ausztrál utcaszínház társulat, a Peekeasy Productions G'day Cabaret előadása zárta a három hetes utcaművészeti fesztivált. A Hangulatsziget három hétvégéje alatt mintegy 50 fellépő szórakoztatta a pécsi belváros közönségét összesen hat helyszínen.

A Hangulatsziget létrehozásakor elsősorban az a cél motiválta Fodor József ötletgazdát, a Pécsi Fesztiválszervező Nkft. vezetőjét, hogy a Sétatér fesztivál vége utáni üresjáratot egy olyan rendezvény töltse ki, amely a számos nagyvárosban már a belvárosi terek szerves részét képező utcaművészeti produkciókkal szórakoztatja a pécsi belvárosban járókat, helyieket, turistákat egyaránt. A koncepció fontos része volt a spontaneitás, intimitás és a felfedezés öröme: a színpad és jelentős hangtechnika nélküli Hangulatsziget színhelyek belesimultak a Király-utca életébe.

hirdetés

 

Az ország minden tájáról érkező utcazenészek, zsonglőrök és egyéb utcai művészek mellett két különleges produkció is helyet kapott az első Hangulatsziget programjában. Július 26-án négy neves zenész, Beck Zoli és Beck Zaza (30Y) Egyedi Péter (Óriás, IHM) és Likó Marcell (Vad Fruttik) állt össze csak a Hangulatszigetre, hogy egy este erejére utcazenésszé váljanak; három fellépésüket több száz fős tömeg élvezte a Király-utcában. A fesztivál utolsó napjára, július 29-re egy ausztrál utcaszínház csoport, a Peekeasy Productions érkezett, egyedi produkciójuk nagy sikert aratott.

 

p7180003-1375268761.JPG

Az első Hangulatsziget fesztivál kapcsán teljes egészében pozitív visszajelzések érkeztek mind a fellépők, mind a közönség részéről, ezért jövőre több helyszínben és hosszabb időtartamban gondolkodik Fodor József főszervező az alapvető értékek megtartásával. A cél egy olyan örömművészeti találkozó, ahol mindenki jól érzi magát, és mind a nézők, mind a fellépők új élményekkel és ismeretségekkel távoznak, hogy aztán a következő évben újra visszatérjenek. A főszervező-ötletgazda szerint három-négy év kell ahhoz, hogy a Hangulatsziget teljesen kinője magát.

 

Az első Hangulatsziget fesztivál a Pécsi Fesztiválszervező Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem programja (PTE ZEN) közötti együttműködés révén valósult meg, a ZEN gyakornokai végezték a szervezési feladatok egy részét és az esemény kommunikációját. A hallgatók által írt blog beszámolók, interjúk, fotók és videók révén örökítette meg a Hangulatsziget három hetét.

 

 

Kapcsolódó cikkek

13-1354368792.jpgMegosztja a lakosságot az új látványosság, sokan az eltüntetését követelik. A városvezetés most megmutathatja, valóban be kívánja-e vonni a várostervezés döntéseibe a lakosságot.

tettye-pinter-kert400-1385046195.jpgA Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az Új Széchenyi Terv keretében elnyert hatvanmillió forintnyi pályázati támogatás segítségével valósította meg a mintegy száz éve létesített pécsi Pintér-kert rekonstrukcióját.

zsolnay-ivokutat-nyert-a-banki400-1402452476.jpgPécs, 2014. június 11. - A Tettye Forrásház makettpályázata nyomán kibontakozó gyermeki kreativitás elismeréseként június 5-én a Janus Gimnáziumban, június 10-én pedig a Mecsekaljai Általános Iskola Székhelyintézményében - a korábbi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában - avattak ivókutat.