Értékes Bende-adomány a Misinának

2014. március 1., szombat 18:15

bende-misina-adomany1-1393693692.jpgBudapest-Pécs, 2014. március 1. - A Misina Mentőcsoport Egyesület speciális kutyás mentőegységét nagy értékű felszereléssel támogatta meg a Bende Művek. Az adományozó a professzionális kutyakiképző eszközökkel a speciális mentőegység fejlesztéséhez, valamint a hatékonyabb speciális mentéshez és katasztrófa-elhárításhoz szeretne hozzájárulni.

Az éves szerződés aláírására és a professzionális kutyakiképző eszközökből álló tárgyi adomány első részének átadására február 22-én került sor a Bende Művek új központjában.

 

A huszonegy tagot számláló, méltán híres pécsi Misina Mentőcsoport Egyesület főként Baranyában és a Dél-Dunántúlon lát el katasztrófa-elhárítási és speciális mentési feladatokat. Szükség esetén azonban az országban bárhol, sőt akár külföldön is segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak. Az egyesület a speciális kutyás mentőegység állatainak kiképzésére különös figyelmet fordít, hiszen segítségükkel számos emberéletet menthetnek meg. Ehhez a rendkívül összetett feladathoz és a tevékenységi terület fejlesztéséhez, valamint a speciális mentéshez és katasztrófa-elhárításhoz kívánt hozzájárulni a professzionális kutyakiképző-eszközöket gyártó Bende Művek.

hirdetés

 

„A nagylelkű felajánlás révén hatékonyabban tudjuk kiképezni mentőkutyáinkat. A Bende Művek a hazánkban és külföldön bekövetkező katasztrófák elhárításához és a sérültek sikeresebb kutyás mentéséhez járult hozzá ezzel az adománnyal” - mondta Bodor Csaba, az egyesült elnöke.

 

A Bende Művek életében bekövetkezett pozitív változások arra ösztönözték a céget, hogy egy társadalmilag is fontos tevékenységet támogassanak. Az éves szerződés aláírásával egy hosszú távú együttműködés szándékát nyilvánították ki a partnerek.

 

„A Misina tevékenysége mindannyiunk dicsősége nemzetközi szinten is, így megérdemlik, hogy példaértékű munkájuk támogatásra leljen. A Bende ehhez a magas színvonalú szakmai tevékenységhez kíván hozzájárulni” - tette hozzá Bende Gábor, a Bende Művek tulajdonosa.

 

A tárgyi adomány első része hivatalos átadásának a Bende Művek új központja adott helyet. A közel 30 éve kutyaoktató eszközök és kutyasporthoz szükséges felszerelések gyártásával foglalkozó cég kiváló minőségű termékeket állít elő folyamatosan bővülő, Budapesttől 50 km-re fekvő beloianniszi gyárában. Az akadálymentesített, 350 négyzetméteres budapesti üzletükben a szakértelem és a minden igényt kielégítő professzionális kutyás eszközök tárháza várja az érdeklődőket.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

bende-misina-adomany-atadounnepseg-1393693979.jpg

Kapcsolódó cikkek

brasko-istvan-laszlo-rotary-advent2015-ddc400-1450239830.jpgPécs, 2015. december 16. - A Duna-Dráva Cement Kft. idén is csatlakozott a Pécsi Rotary Club adventi meglepetés-sorozatához, és százezer forinttal támogatott egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákot, Braskó István Lászlót, a Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskola tanulóját.

ddc-zold-alternativa2016-400-1455683901.jpg

Beremend, 2016. február 17. - A cementgyárak csúcstechnológiájának és a fenntartható gazdálkodásban vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven csapatversenyt hirdetett a Duna-Dráva Cement.

Egyre terjed az országban az influenza járvány, a múlt héten 23 ezer új beteg lett.