Modellkiállítás nyílik a pogányi reptéren

2015. január 2., péntek 07:00

pecs-pogany-repuloter400-1420123312.jpgPécs-Pogány, 2015. január 2. - A repülőgép- és az autógyártás fejlődésének történetét mutatja be az a modellekből álló kiállítás, amely januárban nyílik a Pécs-Pogány repülőtéren.

Vajda András, az állandó kiállítást szervező V-Technika Bt. szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a repülőtér termináljának volt tranzitvárójában január elejétől kétszáz repülőgép-, háromszáz autómodellt és ötven diorámát láthat a nagyközönség. A tárgyak között 20. század eleji járművek kicsinyített másai éppúgy megtalálhatók lesznek, mind a legújabb versenyautókéi vagy vadászgépekéi - tette hozzá.

hirdetés

 

Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatnak egy pilóták képzésére is alkalmas professzionális repülőgépszimulátort, amely egyedülálló a Baranya, Somogy, Tolna megyék alkotta Dél-dunántúli Régióban. A látogatók szórakoztatását a reptéren idővel rádiótávirányítású modellek, motorkerékpár- és quadkölcsönző szolgálja majd - mondta el Vajda András, és egyben reményét fejezte ki, hogy a kiállítás és az ahhoz kapcsolódó családi programok felkeltik az érdeklődést a repülőtér iránt, s növelik annak vonzerejét.

 

A társaság projektje mintegy 90 millió forintba kerül, a pénz felét a Széchenyi Terv pályázatán nyerte, de a megvalósulást nem anyagi támogatással a pécsi önkormányzat is segíti - fűzte hozzá.

 

Forrás: MTI, fotó: facebook

Kapcsolódó cikkek

m60-folytatasa2-400-1404765361.jpgPécs, 2014. július 8. - Építkeznek az M60-as autópálya folytatásánál Pécs közelében. A mintegy 3,3 milliárd forintos projekt keretében épülő új, 1,8 kilométeres szakasz az M60-as autópálya 58-as úti csomópontját és a Kökényi utat köti majd össze.

magashaz-bontasa-start400-1458985515.jpg

Pécs, 2016. március 26. - Megkezdődött a héten a magasház néven emlegetett 25 emeletes épület bontása, az abból származó törmeléket szállító első teherautó péntek délelőtt hagyta el a területet - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Több mint száz tő vadkendert és több millió forint készpénzt foglalt le a rendőrség Baranya megyében. Két embert őrizetbe vettek – közölték csütörtökön.