Miért a Jobbik beszél a Bándy ügyben? - A Bamát is feljelentenék

2012. július 18., szerda 10:45

a jobbik kihasználja a család és a város tragédiáját

Vaklárma volt a városban terjedő hír a mai Jobbik tüntetésről. Ennek ellenére Németh Zsolt, a párt parlamenti képviselője az Ítélőtábla épülete előtt nyilatkozott a P. László megjelenésére váró médiumoknak.

Délelőtt 11 óra körül néhány járókelő, több tévécsatorna stábja és párfős kíséretével a Jobbik képviselője várakozik a Pécsi Ítélőtábla mögött P. László megjelenésére. Néhányan abban a hitben érkeztek, hogy a szélsőjobboldali párt tüntetésének lehetnek majd tanúi, ennek azonban egyelőre nyoma sincs. Gyakorlatilag több a rendőr, mint az érdeklődő, és ez utóbbiak nagy része is mikrofont, kamerát vagy derítőlapot tart a kezében. Így várják a gyanúsított érkezését, de hiába.

 

Egyszer csak, mintegy varázsütésre, mindenki az Ítélőtábla bejáratához siet, azonban rendőrökön kívül itt sem látni semmit. Az idő telik-múlik, frusztrált járókelők panaszkodnak, hogy félreinformálták őket, amikor azt mondták nekik, hogy itt láthatják majd P. Lászlót, amint beszállítják az Ítélőtábla épületébe. De mindenki hoppon marad. A tévécsatornák felvételeket készítenek, a riporterek elmondják a legfrissebb fejleményeket. Németh Zsolt az épület lépcsőjén szónokol a cigánybűnözésről, amíg a rendőrök meg nem kérik, hogy fáradjon lejjebb. A kérdés csupán az, hogy kit érdekel ilyenkor az ő véleménye? Sajnos több helyi médiumot is, amelyek lehetőséget nyújtanak a pártnak, hogy kampánycélokra használják fel az egész országot sokkoló eseményt.

hirdetés

 

Nemcsak hogy nincs nyoma a tüntetésnek, de még cigányozás sem igen hallatszik a járókelők körében. Többen a rendőri jelenlét fokozását és a rendőrök jogkörének kiszélesítését kívánnák (nesze neked, rendőrállam!), míg mások a város drogelosztó központjaira panaszkodnak, amelyeknek a holléte a környékbeliek számára nyílt titok. Fél óra elteltével egy kistermetű riporterlányhoz fordulunk, és a tüntetés után érdeklődünk. "A Jobbik nem szervezett tüntetést - szögezi le, mint később kiderül, a Barikád riporternője. - Ez egy rágalom." Az operatőr szeme azonban felcsillan: "Már többen érdeklődtek! Ez viszont azt jelenti, hogy lenne rá igény!" A Barikád stábja kétségbeesetten szeretne kamera elé állítani egy-két helyi járókelőt, de senki sem áll kötélnek, így papírra jegyzetelik a hangulatjelentést. Ebből lesznek az újabb gyűlölködő hangvételű írások azoknak, akik kíváncsiak rájuk.

 

Németh Zsolt később megjegyzi, hogy a Jobbik fel fogja jelentetni a helyi médiumokat a tüntetéssel kapcsolatos álhír terjesztése miatt. Szkeptikus szemlélőben persze felmerülhet: mi van, ha tényleg tervben volt a tüntetés, csupán érdeklődés hiányában elmaradt? A járókelőket az igazság érdekli, nem a propaganda. Egy idősebb úriember elmeséli, hogy személyesen ment el a helyszínre, hogy rekonstruálhassa magának a gyilokosságot, amelynek körülményeiről egymásnak ellentmondó információk keringenek. Mások azért jöttek az Ítélőtábla elé, mert személyesen ismerték a meggyilkolt lányt. De láthatóan senkinek nincs kedve beállni és a Jobbik szekerét tolni, miközben az egész város gyászol.

Kapcsolódó cikkek

avemar információs pont nyílt Pécsett

2012. júniusban az Átrium Üzletházban nyitotta meg kapuit a legújabb Avemar Információs Pont.

pecs-mav-uzletvezetoseg400-1940-egykor-hu-1375684073.jpgPécsen a vasút egy hétre az Árkádba költözik. Az apropó: a MÁV pécsi üzletvezetősége (területi igazgatósága) száz éve, 1913. augusztus 1-jén alakult meg. Azóta működik a baranyai megyeszékhelyen középszintű vasúti irányítás, a Dél-Dunántúlra kiterjedő vasútigazgatás.

karacsonyfa-pecs-mti-soki-tamas-1385476402.jpgNovember 29-én, pénteken indul a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, amely több mint nyolcvan programot kínál az érdeklődőknek - hangzott el az esemény mai sajtótájékoztatóján.