Mesébe illő tanösvény épült Kővágószőlősön

2016. október 25., kedd 07:05

kovagoszolos-meseosveny400-1477371234.jpg

Beremend-Kővágószőlős, 2016. október 25. - Idén hét környezetbarát ötlet valósulhatott meg a Duna-Dráva Cement Kft. által életre hívott Zöld Megoldás-pályázat keretében. Október 23-án az utolsó projektet is átadták. A Jakab-hegyen elkészült mesebeli tanösvény célja, hogy játékos módon mutassa be a táj természeti és kultúrtörténeti kincseit.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat minden évben lehetőséget biztosít környezettudatos beruházások megvalósítására. A pályázók a váci, beremendi, és 2015 óta már a pécsi térség non-profit szervezetei és oktatási intézményei közül kerülnek ki.

 

A vállalat összesen 7,5 millió forintot fordít a legjobb pályamunkák megvalósítására, ebből a Beremendi és a Váci Cementgyár környéke 3-3 millió forintos támogatásban részesül, Pécsett pedig 1,5 millió forinton osztozhatnak a győztesek.

hirdetés

 

Az idei utolsó, hetedikként átadott projekt a Kővágószőlősi Önkormányzat gondozásában valósult meg. A projekt keretében megépített tanösvény egyik fontos célja, hogy a jövőben meghatározó szerepet játsszon a gyermekek környezettudatos nevelésében. Az ösvény három turistaútvonalat érint, ezért a természetjáróknak is remek tanulási, felfedezési lehetőséget biztosít.

 

A Jakab-hegyi beruházás emellett mesés táblákkal, történetekkel mutatja be a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit, valamint a környező erdők növény- és állatvilágát, így biztosítva a kellemes és hasznos időtöltést. A Duna-Dráva Cement Kft. 1 millió forinttal támogatta az ösvény megvalósítását.

 

Az indulás óta a DDC eddig 21 Zöld Megoldás projekt megvalósulását támogatta összesen több mint 30 millió forintos forrás biztosításával. A pályázatot a vállalat idén is meghirdette, a projektelképzeléseket november 2-ig lehet benyújtani. További részletek: www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas

 

Forrás és fotók: Duna-Dráva Cement

 

kovagoszolos-meseosveny600-1477371403.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. augusztus 18. - Az INDIT Közalapítvány 9,2 millió forintnyi támogatást nyert el projektjével a Pécs keleti városrészében élő fiatalok egészségfejlesztését célzó prevenciós programjának megvalósítására az Új Széchenyi Terv keretén belül.

unnamed-2-1405864921.jpg

A már hagyományos villányi nyári rozéünnep, az idén Rozé Fröccs nevet viselő fesztivál alatt rendezték meg július 18-án a gyöngyöző borok első országos versenyét. A hagyományteremtő rendezvényen kilenc borvidék 26 borászata indult, összesen 35 gyöngyözőbor került a zsűri elé. A villányi önkormányzat által életre hívott első versenyen hazai siker született, a champion-díj Villányban maradt, de jutott aranyérem Szekszárdra, a Kiskunságba, Pannonhalmára, a Balatonfelvidékre vagy Egerbe is.

ivocsap2-400-1439066079.jpgPécs, 2015. augusztus 9. - A legmagasabb fokozatra emelt hőségriadó idejére újra munkába álltak a permetkapuk. Péntektől a Széchenyi téren, az Uránbányász téren és Kertvárosban a Nagy Imre út - Csontváry utca sarkán helyezte ki a Tettye Forrásház a vízfüggönnyel enyhülést adó szerkezeteket.