Megújult a sikondai termálfürdőhöz tartozó szálloda

2014. március 31., hétfő 07:00

Pécs, 2014. március 31. - Korszerűsítették a termálfürdőhöz tartozó szállodát Komló-Sikondán, a komplexum több hónap szünet után a múlt héten újranyitott Ambient Hotel & AromaSpa néven - derül ki a szálloda által kiadott közleményből.

A 658 millió forintos, döntő részben európai uniós támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően a tíz évvel ezelőtt átadott létesítményben ma 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyókat, ez a korábbinak csaknem a duplája. A hotel közösségi tereit és a wellnessrészleget átalakították, bővítették a konferenciatermet, és szabadtéri pihenőhelyeket is létrehoznak.

hirdetés

 

A szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, az egyre inkább előtérbe kerülő bioéletmódra alapozó komplexummá vált, és a korábbinál eggyel magasabb, négycsillagos besorolást kapott.

 

A sikondai fürdő forrását szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban. A felszínre törő alkalikus, lítium tartalmú hévízzel már néhány évvel később gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor javasolták vele anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelését is.

 

A hotel a gyógykezelések mellett hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre, a testi és lelki kikapcsolódásra is. Új koncepciójának középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája került, hiszen az üdülőfaluban rendkívül jó a levegő. Ez adta az "illathotel" ötletét. A létesítmény szobái "illatosak" lettek, azaz a fürdőszobai bekészítésekben és a belsőépítészeti motívumokban a vendégek felfedezhetik a levendulát, a kamillát, a mentát vagy a mandulát.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne

Idén Pécs városa ad helyszínt a Nemzeti Tanévnyitónak. A korábbi két ünnepséget elemezve próbáljuk kideríteni, mire is számíthatunk.

logo-ver2-1363808649.jpg

A március 26-i világnapot a kanadai Cassidy Megan alapította epilepszia elleni erőfeszítések támogatására, az epilepsziások életének bemutatására és azért, hogy tudatosítsa, az epilepsziások nem maradnak magukra.

Pécs, 2015. március 19. - Nem tartja meg a jövő hétre hirdetett, a Baranya, Somogy és Tolna megyét érintő ötnapos sztrájkot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), miután a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK) ígéretet tett a béremelésre vonatkozó követelése teljesítésére.