Megújult a sároki bekötő- és határhoz vezető út

2015. július 17., péntek 07:05

sarok-ut-terkep400-1437075895.jpgBudapest-Sárok, 2015. július 17. - A Dél-dunántúli Operatív Program részeként, több mint 675 millió forintos támogatásból megvalósult beruházás révén a sároki bekötőút 2,9 kilométeres és az országhatárhoz vezető út egy kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá.

A sároki 57118 jelű bekötőút 2,9 kilométeres szakasza újult meg és az országhatárhoz vezető 57135 jelű úton egy kilométeren új út épült. A közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező végrehajtotta a leromlott állapotú burkolaton szükségessé vált aszfalterősítést, szélesítést és többek között kiépítette a padkát is.

hirdetés

 

Ezen felül elvégezték a meglévő műtárgyak felújítását, a buszmegállóhelyeket szintén felújították és burkolt földárkokat építettek ki. Az országhatárhoz vezető úton új, szilárd burkolat és kétoldali padka épült az országhatárig. Az új út elősegíti az átjárást a horvát-magyar határon.

A beruházás az Európai Unió több mint 675 millió forintos támogatásából valósulhatott meg a Dél-dunántúli Operatív Program keretében.

A fejlesztés eredményeként nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút mindent megtesz azért, hogy a felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson, ezért az a sikeres projektzárást követő 5 éven át kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

 

Forrás és térkép: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

sarok-ut-terkep630-1437076089.jpg

 

Kapcsolódó cikkek

heisler-kosztics400-holokauszt-konferencia-1410568895.jpgPécs, 2014. szeptember 13. - Romológusok, történészek, levéltárosok előadásaival tartottak tegnap konferenciát a Névtelen romák holokausztja címmel Pécsen. Az elhangzottakat tanulmánykötetben foglalják majd össze.

Pécs, 2014. június 21. - A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség 60 órás akkreditált “Falusi vendéglátó” képzést hirdet Baranya és a horvátországi Baranja falusi szállásadói részére.

fogyasztobarat-dij-2-1411049968.jpg

Fogyasztóbarát Település címet vett át Páva Zsolt Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától.

A címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához