Megújult a hajléktalan férfiak átmeneti szállása

2015. november 6., péntek 06:00

Pécs, 2015. november 6. - Megújult és bővült a hajléktalan férfiak átmeneti szállása Pécsett, a beruházás a napokban fejeződött be - közölte a Támasz Alapítvány.

A baranyai megyeszékhelyen élő fedél nélküliek ellátását az önkormányzattal együtt immár két és fél évtizede segítő szervezet közleményében azt írta: az Edison utcában álló épületet mintegy kétszáz millió forintból korszerűsítették.

 

hirdetés

A döntő részben európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező beruházás keretében az ingatlant akadálymentesítették, falait hőszigetelték, nyílászáróit lecserélték, újabb szintet építettek rá, benne közösségi helyiségeket, új lakószobákat alakítottak ki - tették hozzá.

 

Kiemelték, a szálló immár jobb, humánusabb ellátást biztosít azzal, hogy kapacitása negyvenről ötven személyesre nőtt, nagyobb lett az egy főre jutó lakóterület, a hajléktalanok az átalakítások, és a kapcsolódó képzések révén könnyebben jutnak információkhoz, nagyobb eséllyel kaphatnak állást, s ezzel javul az életminőségük.

 

Pécsen mintegy ezerötszáz hajléktalant tartanak nyilván, az ellátásukat szolgáló komplex intézményrendszer egyedülálló a Dél-Dunántúlon. Átmeneti szálló és éjjeli menedékhely működik külön nőknek és férfiaknak, nappali melegedőt, népkonyhát, ápoló otthont, lábadozót üzemeltetnek, és van 24 órás orvosi ügyelet is.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Délután öt óráig tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit augusztus 4-én. Akcióba kellett lendülniük Pécsen, Komló és Sikonda között, Siklós-Máriagyűdön, Mindszentgodisán, Harkány és Drávaszabolcs között, Pogányban, Katádfán és Hegyszentmártonban.

cikkhez-1436461297.jpg

Pécs, 2015. 07. 09. - Véget ért szerdán az idén másodjára megrendezett PR Akadémia, amelynek idén is a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara adott otthont.

avemar információs pont nyílt Pécsett

2012. júniusban az Átrium Üzletházban nyitotta meg kapuit a legújabb Avemar Információs Pont.