Megújul a pécsi mentőállomás

2013. július 8., hétfő 22:12

mentoallomas1-1024x723-1373314765.jpg

Új mentőállomások létrehozásáról, illetve régiek felújításáról szóló országos fejlesztési programról számoltak be hétfőn a pécsi mentőállomáson, a Tüzér utcában.

A program keretein belül országosan 11 milliárd forintból fejlesztik a sürgősségi betegellátást. Baranyában három mentőállomás épül fel: Sásdon, Szentlőrincen és Pécsváradon. Az új állomásokat 2-2 új mentőautó segíti majd.

hirdetés

 

A pécsi mentőállomás pedig megújul, számolt be róla hétfői sajtótájékoztatóján Buda Péter, a Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója.

 

A felújítás magába foglalja az elavult nyílászárók cseréjét (a kapurendszer modernizálásával akár értékes perceket is nyerhetnek a mentősök - emelte ki Buda Péter), a hőszigetelés korszerűsítését, alternatív energiaforrások használatát - mint a napelem -, a garázsok bővítését (bennük mosdó- és fertőtlenítő helyiségek kialakítását), új orvosi eszközök beszerzését, plusz szimulációs laborok létrehozását, melyben számítógépes, élethű babákon gyakorolhatnak a szakemberek.

Pécsett a régi kis mentőállomáson, a Magyar Lajos utcában létesül ilyen továbbképző központ.

 

A tervezett fejlesztések várhatóan 2014. augusztus végéig zajlanak le.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. január 13. - Az európai uniós jog és a szervezkedési jog megsértésének nevezte Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet regionális vezetője a bíróság első fokú döntését, amellyel elutasította a pécsi Honsa Kft.-től 2013 novemberében elbocsátott hét szakszervezetis munkavállaló bírósági keresetét.

Pécs, 2015. február 28. - A DRB Banknál kialakult helyzetre tekintettel a pécsi közszolgáltatók - a Tettye Forrásház, a Biokom és a PÉTÁV - egységesen, az alábbiak szerint járnak el DRB bankos ügyfeleik esetében.

Pécs, 2014. május 9. - Újra trükkös csatornatisztítók bukkantak fel Pécsett. Május 7-én egy mecsekoldali ingatlant kerestek fel ismeretlenek azzal az ürüggyel, hogy a Tettye Forrásház megbízásából végeznek vezetéktisztítást, amelyért aztán a helyszínen több tízezer forintos díjat is elkértek. Korábban is előfordult már hasonló csalássorozat. Akkor több pécsi intézményt, vállalkozást károsítottak meg csatornatisztítás ürügyén.