Megnyitotta kapuit a Tüke Online Piac

2016. december 4., vasárnap 07:05

Pécs, 2016. december 4. - A hónap első napján debütált a kizárólag baranyai alkotókat, designereket és kézműveseket tömörítő innovatív, online piactér. Szalona Szandrával és Török Gergő Zoltánnal a kezdeményezés ötletgazdáival beszélgettünk az indulásról, helyi alkotókról, fogadtatásról és a piacteret körülvevő miliőről.

Honnan jött az ötlet, hogy baranyai alkotók termékeit áruljátok az interneten?

 

A Tüke Online Piac ennél azért jóval több - mondta Török Gergő Zoltán. Normál esetben a TOP-ot üzemeltető vállalkozás a Marketing Soul fő profilja a komplex marketing kivitelezés. A tavalyi évben a DesignPécs keretén belül, amihez a Soul is csatlakozott megannyi designerrel és helyi alkotóval találkoztunk, akik egytől egyig arról számoltak be, hogy nagyon nehéz Baranyán kívül eljuttatni a termékeiket.

 

Vannak ugyan olyan oldalak, szerveződések, akik a cél mellé állnak, de az együttműködés nehézkes és nincs nagy foganatja. Az alapötlet innen jött. Meg kívántuk mutatni Baranya értékeit - folytatta Szalona Szandra. Úgy gondoltuk, hogy nagyon sokszínű a baranyai alkotók gárdája és tényleg kiváló minőségben alkotnak. Ezt látnia kell az országnak.

 

Hogyan vágtatok neki?

 

A fejlesztéseket már az idei év elején elkezdtük. A teljes piactér mögött álló fejlesztést mi végeztük. Ezt követően hirdettük meg minősítési eljárásunkat, hogy várjuk a baranyai alkotók jelentkezését. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az oldalon kizárólag olyan partnerek munkássága legyen fellelhető, akikre tényleg minden baranyai és tüke egyaránt büszke lehet, ezért volt szükség arra, hogy a partnereket egyenként átvizsgáljuk és termékeiket is minősítsük.

hirdetés

 

Több mint száz minősítési kérelem érkezett be hozzánk, melyek feldolgozás igen időigényes volt, ezért is történt úgy, hogy az eredeti induláshoz képest csúsztunk egy hónapot - nyilatkozta Török. A minősítések végeztével egy induló gárdát választottunk ki, így közel 20 alkotóval indul a piac, melyet folyamatosan bővítünk. Kezdetben ketten dolgoztunk a projekten, de jelenleg 5 munkatársunkkal karöltve fejlesztjük napról napra a TOP-ot.

 

Miben több az oldal, mint egy webáruház?

 

Mi nem rejtjük véka alá az alkotókat, sőt büszkék vagyunk rájuk, hiszen ez az egész nélkülük nem sikerült volna. Nagyszerű érzés volt a beszállítói napokon találkozni velük. Egytől egyig örültek és boldogok voltak, hogy megmozdult az állóvíz és megmutathatják magukat Baranyán kívül is. Vannak ugyan olyan alkotók, akik saját weboldalt, webáruházat üzemeltetnek, azonban a Tüke Online Piac sajátossága, hogy kiemelt marketing tevékenységgel és interaktív kommunikációval üzemel, emiatt nagyobb hatékonyság és széleskörű ismertségre alapozunk.

 

A webáruház funkción túl minden alkotóról egyedi adatlapokat hoztunk létre, hogy ne csak a termékeik, de ők maguk is reflektorfénybe kerüljenek. Az oldalon található apró figyelmességek, hűségprogramok, kedvező szállítási és fizetési módok mind-mind abban segítik a kezdeményezésünket, hogy minél több emberhez eljusson a piactér híre - fejtette ki Szandra, aki egyébként a projekt vezető fejlesztője is.

 

Ki az a Tüke Aladár?

 

Úgy gondoltuk, hogy a baranyai alkotók szívvel, lélekkel dolgoznak. A nagy gondossággal készített termékek minden részletében látszik ez. Szerettük volna, hogy a Tüke Online Piac egy nagyon barátságos, nagyon emberi köntöst kapjon. Tüke Aladár egy fantázia segítő. Az Ő szerepe a piactéren az, hogy segítse az oldalra látogató felhasználókat. A teljes designt úgy készítettük el, hogy az visszaadja az alkotás örömét és emberközelivé varázsolja az oldalon található alkotókat - mondta Török Gergő Zoltán, aki a designért és a termékfejlesztésért felel.

 

Mik a tervek?

 

Terveink között most első körben az szerepel, hogy megismertessük az oldalt a helyiekkel, még több alkotóval és frekventált, prioritást élvező településeken élőkkel. Ezt követően újabb titkos fejlesztésekbe kezdünk, hogy még vonzóbb legyen a baranyai alkotó közösség a nagyvilágnak - vélekednek egybehangzóan az ötletgazdák.

 

Milyen termékek találhatóak a piactéren?

 

A termékeket több kategóriába soroltuk, hogy könnyű legyen az oldal áttekintése. Amellett, hogy az adott alkotók munkássága alkotónként is szűrhető tematika szerint több alkategóriából válogathatnak az oldal látogatói. A kedvenc kategóriák egyértelműen a gyerkőcöknek szánt kedvességek, az ékszerek, a gasztronómiai és textil termékek. Az oldalon található összes terméknél törekedtünk arra, hogy ugyanannyiért áruljuk őket, mint amennyiért az adott alkotó kínálatában eredetileg is szerepel.

 

Hol érhető el?

 

A Tüke Online Piacot a www.tukeonlinepiac.hu címen lehet elérni.

 

Bízunk benne, hogy nagyon sok sikerről fogunk még beszámolni a Tüke Online Piac kapcsán, és sok sikert kívánunk a kezdeményezéshez!

Kapcsolódó cikkek

heisler-kosztics400-holokauszt-konferencia-1410568895.jpgPécs, 2014. szeptember 13. - Romológusok, történészek, levéltárosok előadásaival tartottak tegnap konferenciát a Névtelen romák holokausztja címmel Pécsen. Az elhangzottakat tanulmánykötetben foglalják majd össze.

Pécs, 2014. május 8. - A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése mai, rendkívüli ülésén a holokauszt 70. évfordulója alkalmából írásban deklarálta elköteleződését: Pécs városában - és sehol a világban - többé ne fordulhasson elő, hogy valakit vallása, bőrszíne vagy bármely kisebbséghez való tartozása miatt hátrányos megkülönböztetés ér.

hulladekgyujto-autok-kokeny400-1406238414.jpgPécs, 2014. július 25. - Folyamatosan térnek át Pécsen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre - mondta a baranyai megyeszékhely polgármestere tegnap, amikor átadtak 57 új hulladékszállító járművet a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében.