Másfél milliót érhet egy pécsi zöld ötlet

2015. szeptember 18., péntek 06:05

Beremend-Pécs, 2015. szeptember 18. - A Zöld Megoldás-pályázat 2011-es indulása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a térségben, így a Duna-Dráva Cement Kft. kiszélesíti a pályázók körét. Idén nem csak a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élőknek adott a lehetőség, hogy megvalósítsák zöld elképzeléseiket, hanem Pécs és környékének is.

Só- és fényterápiás szoba gyermekeknek, zöld iskolaudvar, organikus óvodai zöldségeskert és családi fitneszpark. Csak néhány a beremendi térségben megvalósult Zöld Megoldások közül, amelyek nem tudtak volna létrejönni a DDC támogatása nélkül. Idén az elnyerhető pályázati forrást megnövelve, összesen 4,5 millió forintot szán a DDC zöld ötletek támogatására, mellyel nem titkolt célja, hogy környezettudatos magatartásra és fenntartható életvitel kialakítására ösztönözze a helyieket.

 

- A Duna-Dráva Cement Kft. 105 éves cementgyártási hagyománya nem csak Beremend vonzáskörzetében érzékelhető, hanem a régió szerves részévé tette a vállalatot. A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként úgy gondoljuk, hogy sikereinkből Pécs és környéke is profitálhat. Így, a pályázati lehetőség iránti nagy érdeklődésre való tekintettel úgy határoztunk, hogy kiszélesítjük a pályázók körét. Vagyis, az eddigi 3 millió forintos Beremend környéki támogatáson túl, további 1,5 millió forinttal segítjük a megyeszékhely vonzáskörzetében megálmodott és a segítségünkkel megvalósítani kívánt zöld projekteket - mondta Guth Zoltán a DDC Kommunikációs vezetője.

hirdetés

 

Az elsősorban környezetvédelmi program céljait, ütemezését és költségvetését, egyéb dokumentumok mellett 2015. október 26-ig kell a pályázati felhívásban megjelölt módon benyújtani a DDC felé. A pályázati felhívás elérhető a www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas honlapon. A nyertesnek 2016. augusztus 15-ig kell lezárnia a tervezett program megvalósítását.

 

A beérkezett pályázatokat független, a pécsi és a beremendi régióban is elismert, tapasztalt szakértői zsűri bírálja el. A pályázatok benyújtási időszakában konzultációs lehetőséget biztosít a Duna-Dráva Cement Kft. az érdeklődő, pályázni kívánó szervezetek részére, ahol a szervezők segítséget és ötleteket adnak a sikeres pályázáshoz, illetve válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre. A konzultáció időpontjáról, helyszínéről és részleteiről a későbbiekben nyújt bővebb tájékoztatást a vállalat a www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas webcímen.

 

Zöld Megoldások 2011 óta:

  • Interaktív tanösvény, Vác
  • Madárbarát csemeteliget, Sződliget
  • Családi szabadidő- és fitneszpark, Siklós
  • Tudatos energiafelhasználás és zöld közösségi tér, Vác
  • Só- és fényterápiás szoba, Villány
  • Zöld Iskolaudvar, Siklós
  • Környezeti nevelési program, Vác
  • Kerékpáros pihenő, Vác-Sződliget
  • Kincskereső ösvények, Vác-Kismaros
  • Óvodai biokert, Harkány
  • Interaktív szaktanterem, Vác
  • Megújuló várudvar, Siklós
  • Vár a Zöld Vár Játszótér, Harkány
  • Intézményi szelektív hulladékgyűjtés és környezeti nevelés, Beremend

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

 

ddc-zold-megoldas-palyazat-plakat-vegleges-pecs630-1442547643.jpg
 

Kapcsolódó cikkek

Pécs elkötelezett és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy fejlessze a helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszereit. Az önkormányzat felkérésére a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázott, és csaknem félmilliárd forintot nyert a város csatornafejlesztésére az Új Széchenyi Terv DDOP-pályázatán - derül ki a cég által kiadott sajtóközleményből.

letoltes-1367187134.jpg

Mától elindult a pécsi buszcsere program – jelentette be Csizi Péter csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón. Az alpolgármester az első négy autóbuszt is megmutatta, de továbbiak is jönnek hamarosan. 

11825239-949964005066914-7130665463671207562-n-1438331296.jpg

Legalábbis a belvárosból. A kórusfesztivál idején a rend őrei igyekeznek kiterelni a hajléktalanokat, ami persze nem vonatkozik a nem mindig csúcs színvonalú utcazenészekre- hiszen fesztivál van.