Marad a rozsdás acél, vagy visszafizetünk 10 milliót?

2012. május 1., kedd 14:10

13-1354368792.jpgMegosztja a lakosságot az új látványosság, sokan az eltüntetését követelik. A városvezetés most megmutathatja, valóban be kívánja-e vonni a várostervezés döntéseibe a lakosságot.

Ismét hallatja a hangját a város apraja-nagyja egy tervezési kérdésben, amelynek központjában ezúttal nem más áll, mint a nagy port felvert Tettyei kilátó ügye. Zajlanak az aláírásgyűjtések az objektum eltüntetéséért, ellenző és támogató olvasói levelek özönlenek a városi médiumokhoz.

 

A kilátót nevezhetjük modernnek, eredetinek, sajátosnak, ez azonban nem változtat azon, hogy az anyaga egész egyszerűen rozsdás vasnak látszik. Nem is akármennyire rozsdásnak. Nem csoda, ha szúrja a környéken élők és a városszépítők szemét.

hirdetés

 

A megújult Tettyére ellátogatva az volt az első gondolotam, hogy ezt a valamit bizonyára még az oroszok felejtették itt. A második már az, hogy itt láthatóan készül valami, csak még nincsen készen. A befejezésével viszont annyit vártak, hogy időközben az objektum komoly rozsdakárokat szenvedett. Persze akkor még nem tudhattam, hogy amit látok, az kortenacél, egy olyan anyag, amelyen bizonyos idő után majd patinás bevonat képződik. Ezt azonban nem mindenki szeretné megvárni.

 

A Vadvirág Egyesület a kétségkívül érdekes építmény elbontásáért kampányol, amit a lakosság véleményének felmérésével próbál igazolni. A baj csak az, hogy a tetemes bontási költségek mellett azt a pályázati összeget is vissza kellene fizetni a városnak, amiből a monstrumot felépítették: több mint 10 millió forintot. A leggazdaságosabb minden bizonnyal egy előzetes felmérés lett volna: kell-e a pécsieknek egy ilyen sajátos kilátó? Most mindenki izgatottan várja, hogyan fogja megoldani az önkormányzat a nehéz kérdést.

Kapcsolódó cikkek

logo-ver2-1363808649.jpg

A március 26-i világnapot a kanadai Cassidy Megan alapította epilepszia elleni erőfeszítések támogatására, az epilepsziások életének bemutatására és azért, hogy tudatosítsa, az epilepsziások nem maradnak magukra.

Éjfélkor riasztották a siklósi tűzoltókat az 58-as főút melletti Katalin-pusztára, ahol a bejelentő elmondása alapján néhány körbála égett. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már a teljes mezőgazdasági terület lángokban állt, rajta mintegy tízezer szalma körbálával.

 

20130218-bandy-kata-gyilkosanak-pere-a12-1363614110.jpgFolytatódott a pécsi rendőrpszichológus lány meggyilkolásával vádolt P. László pere a Pécsi Törvényszéken.