Magasház-bontás: eredménytelen a közbeszerzés

2014. november 15., szombat 09:00

pecsi-onkormanyzat-alakulo-ules400-1416003979.jpgPécs, 2014. november 15. - Az önkormányzat csütörtöki ülésén eredménytelennek nyilvánította a 25 éve üresen álló Magasház bontására vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az érvényes ajánlatot tevőkkel hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kezdeményeznek.

A csütörtöki önkormányzati ülésen zárt ajtók mögött tárgyalták a 25 emeletes Magasház bontására júliusban kiírt közbeszerzési eljárás lezárását. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a határozatot ismertetve elmondta, azért döntöttek a pályázat eredménytelenné nyilvánítása mellett, mert a legelőnyösebb ajánlat is 261 millió forinttal magasabb összegű volt, mint a bontáshoz rendelt forrás.

hirdetés

 

A közgyűlés úgy döntött, hogy változatlan feltételek mellett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megindítását kezdeményezi az érvényes ajánlatot tevők meghívásával.

 

A polgármester újságírói kérdésre még a döntés meghozatala előtt sajtótájékoztatón azt mondta, abban bízik, hogy a tárgyalásokon jelentős mértékben sikerül csökkenteni az árajánlatot. Hozzátette: reményei szerint mindez nem okoz nagyobb csúszást, a bontási munkálatok egy-két hónapon belül elkezdődhetnek.

 

Páva Zsolt június végén sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi Magasház. A város az épületet 2008 óta birtokló gazdasági társaság felszámolási eljárása során szerezte meg a létesítmény tulajdonjogát 25 millió forintért, majd júliusban döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a bontásra.

 

A munkálatokhoz állami támogatásra számíthat Pécs. A polgármester korábban hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tett ígéretet rá, és ezt később a belügyi tárca a központi költségvetési támogatásról szóló értesítésben erősítette meg. A szintről szintre elvégzendő bontás több mint egy évig is eltarthat.

 

Forrás: MTI, képünkön: az önkormányzat november 13-i alakuló ülése - MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

buzanszky2010-dorogifc400-1382276937.jpgHat középiskola csapatai mérkőztek a III. Pécs városi Buzánszky Kupán. A tornán jelen volt az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő is. A Nemzet Sportolója cím viselőjét október 26-án szülővárosában, Dombóváron látják vendégül abból az alkalomból, hogy hetven éve lépett vasúti szolgálatba.

Leonardo lova ezzel csatlakozik a „Ragyogjon kékben” világméretű kampányhoz. 

A Minerva Könyvtár (Pécs, Athinay u. 44.) 2013. július 22-től augusztus 20-ig zárva tart. Nyitás augusztus 21-én.