Magasház-bontás: eredménytelen a közbeszerzés

2014. november 15., szombat 09:00

pecsi-onkormanyzat-alakulo-ules400-1416003979.jpgPécs, 2014. november 15. - Az önkormányzat csütörtöki ülésén eredménytelennek nyilvánította a 25 éve üresen álló Magasház bontására vonatkozó közbeszerzési eljárást. Az érvényes ajánlatot tevőkkel hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kezdeményeznek.

A csütörtöki önkormányzati ülésen zárt ajtók mögött tárgyalták a 25 emeletes Magasház bontására júliusban kiírt közbeszerzési eljárás lezárását. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a határozatot ismertetve elmondta, azért döntöttek a pályázat eredménytelenné nyilvánítása mellett, mert a legelőnyösebb ajánlat is 261 millió forinttal magasabb összegű volt, mint a bontáshoz rendelt forrás.

hirdetés

 

A közgyűlés úgy döntött, hogy változatlan feltételek mellett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megindítását kezdeményezi az érvényes ajánlatot tevők meghívásával.

 

A polgármester újságírói kérdésre még a döntés meghozatala előtt sajtótájékoztatón azt mondta, abban bízik, hogy a tárgyalásokon jelentős mértékben sikerül csökkenteni az árajánlatot. Hozzátette: reményei szerint mindez nem okoz nagyobb csúszást, a bontási munkálatok egy-két hónapon belül elkezdődhetnek.

 

Páva Zsolt június végén sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is a helyi önkormányzat birtokába került az 1989 óta üresen álló pécsi Magasház. A város az épületet 2008 óta birtokló gazdasági társaság felszámolási eljárása során szerezte meg a létesítmény tulajdonjogát 25 millió forintért, majd júliusban döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a bontásra.

 

A munkálatokhoz állami támogatásra számíthat Pécs. A polgármester korábban hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tett ígéretet rá, és ezt később a belügyi tárca a központi költségvetési támogatásról szóló értesítésben erősítette meg. A szintről szintre elvégzendő bontás több mint egy évig is eltarthat.

 

Forrás: MTI, képünkön: az önkormányzat november 13-i alakuló ülése - MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

orfui-malom400-1431150006.jpgOrfű, 2015. május 9. - Magyar-horvát együttműködésben uniós források felhasználásával újult meg a közelmúltban az orfűi vízimalom mintegy 52 millió forintból.

Pécs, 2014. július 23. - A falvak életben tartásának fontosságát hangsúlyozta az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) volt elnöke tegnap Pécsen. Az Európai Unió konzultatív, tanácsadó szerveként működő grémium vezetői tisztségét 2010. és 2013. között betöltő Staffan Nilsson a baranyai megyeszékhelyen zajló nemzetközi tanulmányok nyári egyetem keretében tartott sajtótájékoztatót.

Pécs, 2014. május 24. - Százötven, köztük tíz külföldi zenekart és 35-40 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a július 7. és 13. között megrendezendő 11. pécsi Rockmaratonra.