Lesz-e idén tavaszi szünet?

2013. március 21., csütörtök 15:37

 


sad-child-007-1363876796.jpg

A kérdés természetesen jelképes, hiszen minden iskolás jól tudja már, hogy 28-án elkezdődnek a várva várt szünnapok, és csak április 3-án kell visszatérni az iskolapadba. Annál aggasztóbb viszont, hogy mivel fogják tölteni a gyerekek és a családok ezt az időt, ha az őszi és téli időjárás tovább folytatódik, és továbbra sem akar kitavaszodni? 

Senki nem akar a négy fal között ülni és az eső kopogását, illetve a szél süvítését hallgatni odabentről, ezért vessünk egy pillantást rá, hogy milyen időjárást jeleznek a meteorológusok a kérdéses napokra!

hirdetés

 

28-án, az első szüneti napon még ne lepődjünk meg, ha az ország déli részén téli időjárással, konkrétan hószállingózással találkozunk. A hőmérséklet azonban már 4 fokig is emelkedhet – csekély vigasz. Pénteken tovább kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, és a felhőzet is oszladozni kezd, de szerdáig sajnos egyaránt számíthatunk záporokra és napsütésre is. A tavasz szünet alatt minden nap egyre melegebb lesz: napi néhány fok emelkedéssel egészen 17 fokig melegszik majd fel a levegő. Locsolóknak javasoljuk, hogy mellőzzék a nagy vödör hideg vizet, mert ilyen szeszélyes időjárás esetén könnyen okozhatnak a kéretlen zuhanyokkal megfázást!

Kapcsolódó cikkek

jegcsapok400-1452132224.jpg

Pécs, 2016. január 7. - Az ünnepek csőtöréseket és meghibásodásokat is hoztak, ennek ellenére nem volt fennakadás Pécs és a környékbeli települések ivóvízellátásában. A Tettye Forrásház munkatársai január első heteiben Kertvárosban rögzítik a vízmérők adatait, de a télies időjárási körülmények miatt lassabban haladnak.

Pécs, 2016. augusztus 4. - Mintegy négyszáz kiállító mutatkozik be a Szentlőrinci Gazdanapokon, Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 12. és 14. között 23. alkalommal rendeznek meg a baranyai városban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Dél-dunántúli régióban elsőként, hiánypótló szolgáltatásként, az SNI családi napközi létrehozásával, a Kisgyermek Szociális Intézmények újabb lépést tehet a szolgáltatási szemléletű, egyedi igényekre és szükségletekre is választ adó, gyermek és családbarát szolgáltatási struktúra kialakítása felé; segítséget nyújtva azoknak a családoknak is, akik (jelenleg) normál bölcsődei csoportba nem integrálható SNI kisgyermeket nevelnek.