Lefülelve: illegális számítógépbolt, szerviz és záloghitelezés

2015. március 25., szerda 06:00

Pécs, 2015. március 25. - Záloghitelezéssel is foglalkozó, illegálisan működő számítástechnikai üzletet találtak a pénzügyőrök a városban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága kedden az MTI-t.

Bus Szilvia sajtófelelős közleménye szerint a pénzügyőrök figyelmét egy online kereskedelmi portálon talált, informatikai eszközöket kínáló hirdetések keltették fel. Telefonon megállapodtak az eladóval egy számítógép megvásárlásában, majd elmentek a termék átvételére megjelölt pécsi címre. A számítástechnikai boltban és szervizben tartott próbavásárlás során nyugtát nem kaptak, még pénztárgép sem volt a helyiségben.

hirdetés

 

Kiderült, hogy a hirdetőnek nincs működési engedélye, 2013 szeptembere óta nemcsak számítástechnikai eszközök értékesítését, hanem javítását, szervizelését is illegálisan végezte, és bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatott.

 

A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során az adásvételi szerződések és javítási bizonylatok között több zálogszerződésről szóló iratot is találtak, ezért jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

nadasdi-tuzoltok1-1376574689.jpgA Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - a Nádasdi Napok 2013. évi rendezvénysorozathoz kapcsolódóan - első alkalommal rendezi meg a Mecseknádasdi Tűzoltó Napot és Nemzetközi Találkozót, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt.

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.

orias-himes-tojas1-400-1427317654.jpgPécs, 2015. március 26. - Ember nagyságú hímes tojást állítottak ki a Széchenyi téren. A tojást Dráva menti festőművészek díszítették, és a horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.