Lángolt egy garázs, több mint százan maradtak víz nélkül

2013. augusztus 18., vasárnap 13:38

Tűz ütött ki a pécsi Hársfa lakóparkban szombaton este. A helyszínre érkező tűzoltók hőkamerával állapították meg, pontosan hol is keletkezett a tűz. Kiderült, hogy egy terepjáró gyulladt ki egy háromszintes társasház alatti garázsban.

A tűzoltás idejére huszonhárom lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A tűz eloltása után két nagy teljesítményű ventillátorral szellőztették át a lépcsőházat, a lakások nem károsodtak.

hirdetés

 

A garázsban a magas hőmérséklet miatt megsérült a társasház víz- és szennyvízvezetéke is, ezért ideiglenesen szünetel a közműszolgáltatás az érintett lakásokban. A kiesés összesen százhuszonkettő lakót érint.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

arviz-1370367199.jpg

Jó a fizikuma, van egy kis szabadideje és félti a megyéjét az árvíztől? Akkor a katasztrófavédelemnek Önre van szüksége! Minden segítő szándékú polgárt várnak, akik részt tudnának venni homokzsák töltésben vagy -pakolásban.

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.

Komló, 2016. október 7. - Ismét látogatható a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény hárommillió forintos állami forrásból megújított bányászati kiállítása.